18-01-18

Pauselijke primeur.

 

Franciscus zegent huwelijk in op 11.000 m hoogte.

18 jan 2017 huwelijk op 11000 m hoogte.jpg

 

Paus Franciscus heeft tijdens zijn reis in Latijns-Amerika voor een primeur gezorgd. Aan boord van een vliegtuig boven Chili heeft hij het huwelijk ingezegend tussen een steward en een stewardess.

De paus was op weg van de Chileense hoofdstad Santiago naar Iquique, in het noorden van het land, toen hij een korte katholieke trouwceremonie gaf voor Paula Podez Ruiz (39) en Carlos Ciuffardi Elorriga (41). Zij werken beide voor Latam, de grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika.

Burgerlijk getrouwd zijn ze al sinds 2010, en ze hebben ook twee kinderen. Maar een kerkelijk huwelijk kwam er nog niet, omdat het kerkje waar ze wilden trouwen verwoest werd door een aardbeving. De paus ging met plezier in op hun vraag om hen ook religieus te verbinden.

 

De korte ceremonie vond plaats op 11.000 meter hoogte in het vliegtuig dat naast de paus en zijn gevolg ook tientallen journalisten vervoerde. De paus nam het bruidspaar apart voor de plechtigheid, samen met een getuige. Aan het einde tekenden bruid  en bruidegom een certificaat dat de paus ondertekende met 'Francesco'.

18 jan 2017 huwelijksakte.jpg

vrt NWS.

21:13 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.