08-01-14

Natuur en aard van mens en dier.

 

meikever.jpg

Een meikever voor begin januari.

Aan de visvijver van De Beuckelaer in Herentals zijn leden van de plaatselijke visclub op deze wel erg vroege meikever gestoten. Het warme winterweer doet de natuur dan ook dol draaien, zo stellen Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen vast.Zo dankbaar zijn chimpansees.

Chimpansee terug in vrijheid.jpg

Dat chimpansees een goed geheugen hebben was al langer bekend.

De beesten blijken ook de mensen herkennen die hen in het verleden hebben geholpen. Dat blijkt uit deze foto van het Jane Goodall Institute.


Het Jane Goodall Institute publiceerde eind vorig jaar een video van de vrijlating van de chimpansee Wounda op Youtube. In de video vertelt de primatologe het verhaal van het dier, dat dank aan de goede verzorging van het Jane Goodall Institute, het overleeft heeft.

Nadien wordt 'Wounda' terug naar de jungle gebracht om vrijgelaten te worden. Vooraleer het dier zich in het oerwoud begeeft, omhelst het nog kort de bijna 80-jarige Jane Goodall, haar verzorgster en de oprichtster van het Institute.DE HERDER.

 

HERDER Franciscus.jpg

Paus Franciscus kreeg een levend lam uit een kerststal, in zijn nek...... Aan zijn lach te zien waardeert Franciscus wel de herder in zichzelf.17:01 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.