11-12-13

TIME kroont paus tot persoon van het jaar.

11-12 2013-   Het Amerikaanse weekblad Time heeft paus Franciscus uitgeroepen tot 'persoonlijkheid van het jaar'.

franciscusI.jpg

Jorge Mario Bergoglio. Argentijn.

 

Met zijn focus op medeleven is de leider van de Rooms-Katholieke Kerk 'een nieuwe stem voor het geweten geworden' klonk het vandaag.

franciscus zegent blinde journalist.jpg

 

 

 

uitroepteken.jpgWeetje:

Paus Franiciscus was vroeger buitenwipper in een nachtclub.

Paus Franciscus is niet alleen de eerste paus die een selfie heeft genomen, hij is wellicht ook de eerste paus die vroeger een bijbaantje had als buitenwipper. De Argentijn zei tegen de verbaasde bezoekers van de San Cerillo Alessandrinokerk in Rome dat hij dat deed om wat extra zakgeld te verdienen.

Veel meer informatie heeft Franciscus niet vrijgegeven, alleen dat het om een nachtclub ging in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Onder meer die job heeft hem naar eigen zeggen, geleerd hoe hij mensen weer terug in de kerk kan krijgen. Naast zijn job als buitenwipper verdiende hij ook geld als schoonmaker en laborant, meldt l'Osservatore Romano.

Later in het vraaggesprek vroeg een vrouw hem of hij had verwacht dat hij ooit paus zou worden. 'Ik had er nooit van gedroomd ooit de opvolger van Petrus te zijn. Niet toen ik uiteindelijk priester werd en evenmin bij het arriveren op het conclaaf'.

Frederik Defossez.

20:58 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.