04-08-13

Goed nieuws voor de akkerbouw.

logo-Aviko-Potaato.gif

Aviko komt naar Poperinge.

Vanaf de oprichting in 1962 is Aviko uitgegroeid tot één van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven van de wereld. Sinds 2002 is Aviko een dochterbedrijf van Royal Cosun. Met een marktaandeel van 50% zijn ze naar eigen zeggen wereldwijd leider in diepvriesfriet. 

Deze week raakte bekend dat Aviko industriegrind aankocht in Poperinge. Het zou om een oppervlakte van 7 ha gaan. Doelstelling is daar een diepvriesbedrijf voor aardappelen recht te trekken.


frieetfabriek naar poperinge.jpg

Aviko is een Nederlands bedrijf uit Steenderen dat zich bezig houdt met de verwerking van aardappelen tot verschillende aardappelproducten.

Aviko is een acroniem voor 'Aardappel verwerkende industrie voor Keppel en omstreden'.

Het bedrijf werd in 1962 opgericht in Hoog-Keppel. In 1970 verhuisde het hoofdkantoor naar Steenderen. Sinds 2002 is Aviko volledig in handen van Royal Cosun, een coöperatieve onderneming van vooral akkerbouwers.

Bekende producten van Aviko zijn onder andere verschillende soorten patates frites, rösti, aardappelschijfjes, aardappelschotels en stoomverse aardappelproducten.

Aviko heeft o.a. fabrieken in Venray (vlokken/granulaat), Cuijk (voorgekookte aardappelproducten), Warfumm (aardappelgranulaat), Lomm (diepgevroren en verse aardappelproducten) en Steenderen (frites).


De aardappelboeren uit de Westhoek zullen dit meer dan verwelkomen...

16:52 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.