20-06-13

World Food Prize 2013.

20 juni Marc Van Montagu GGZ.jpg

Belgische GGO-technologie wint prestieuze 'World Food Prize'.

De Vlaamse wetenschapper Marc Van Montagu krijgt de 'World food Prize 2013' samen met twee Amerikaanse wetenschappers.

De Wereld Voedselprijs, of de 'Nobelprijs voor voedsel en landbouw', bekroont jaarlijks personen wier werk van uitzonderlijk belang is voor de kwaliteit, kwantiteit of de beschikbaarheid van voedsel. Het is voor het eerst dat een Belg deze prestieuze prijs ontvangt. 'Door hun werk hebben  de laureaten van de World Food Prize 2013 bijgedragen tot een verhoging van de hoeveelheid en beschikbaarheid van voedsel' vond de jury.

Marc Van Montagu (80) plantkundige, en de Amerikanen Mary-Dell Chilton en Robert T. Fraley delen de prijs 'voor hun individuele, onafhankelijke doorbraak als grondleggers van de moderne groene biotechnologie en de ontwikkeling en toepassing ervan', aldus Kenneth M. Quinn, voorzitter van de World food Prize-stichting.

De uitreiking van de prijs van 186.000 euro, te delen door de drie laureaten, gebeurt op een grootse ceremonie op 17 oktober in het Amerikaanse Iowa.

(GGO) Genetisch Gemanipuleerd Organisme.

20:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.