06-06-13

Landbouw her en der.

Juni meer droog dan nat, vult de schuur en ook het vat.


AgriPress.jpg

868 miljoen mensen ondervoed.

circa 868 miljoen mensen, 12,5 procent van de wereldbevolking, is ondervoed, terwijl 1,4 miljard mensen overgewicht hebben. Dat schrijft de wereldvoedselorganisatie FAO in haar jaarlijks rapport The State of Food and Agriculture.


Dreigend verbod 1 -op- 3 pootgoed.

Er dreigt een verbod te komen op de 1 -op-3 teelt van prebasis en basis pootgoed in de Europese Unie. De EC stelt een verruiming van de vruchtwisseling  voor naar 1 -op-4.


Prijzen landbouwproducten gaan samen met energie stijgen.

De prijzen van landbouwproducten zullen de komende tien jaar stijgen door de hogere energieprijzen, een groeiende vraag en een afzwakkende productiegroei. Dat voorspellen de Organizatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de voedsel- en Landbouworganisatie FAO van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport dat recent uitkwam.


Schade landbouwgewassen midden-Europa zeer groot.

Deze morgen probeerden we inzicht te krijgen in het niveau van de waterschade in Duitsland. Het betreft zeer grote oppervlakten akker- en weiland. Nog steeds wordt vee uit de weiden gehaald. 

Bij een eerste grove schatting gaat het alleen in Beieren om meer dan 30.000 hectare. Over de verschillende  streken en landen vrezen insiders dat de getroffen oppervlakte kan uitkomen boven de 100.000 hectare. Eén van de grootste zomerrampen ooit.

18:00 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.