28-03-13

Eigen land: Begrotingscontrole niet ten koste van de economie.

wetstraat 16.jpg

Stemt tot nadenken.....

 

Loonkost enkel in Zweden hoger dan in België.


De Belgische loonkost is bij de hoogste van Europa. Een uur loon kostte de Belgische werkgever vorig jaar 40,4 euro. Enkel in Zweden is de loonkost nog hoger.Ook de belasting op de brutolonen behoort tot de allerhoogste.

In de privesector steeg de uurloonkost in ons land met 2,9 pct in vergelijking met 2011. Dat is meer dan de gemiddelde stijging van 2,1 pct in de EU.

Ook in de buurlanden stegen de lonen minder snel.28 maart - 2013:  Tien multinationals willen weg uit België.

Loonhandicap: Maar liefst 46pct van de respondenten vindt dat de loonlasten in België moeten dalen om ons land aantrekkelijker te maken. Meer dan 90 pct van de bedrijven legt de oorzaak van de Belgische loonhandicap bij de te hoge loonkost of het mechanisme van de automatische loonindexering. Daarenboven vindt 35 pct van de ondervraagden dat de belastingdruk in ons land te hoog is.Last but not least.... een schoolvoorbeeld!?

Voorkomen is beter dan genezen:

De Cypriotische regering heeft een commissie benoemd die onderzoek moet voeren naar de bankencrisis op het eiland. Dat heeft een presidentieel raadgever vandaag, donderdag aangekondigd. Hij meldde ook dat president Nicos Anastasiades en zijn ministers hun salaris met repectievelijk 25 en 20 pct gaan verminderen. Ze geven ook hun dertiende maand op.

De Standaard.22:19 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.