19-10-12

Suiker- graan en wijnoogsten.

niet leuk.jpgAmerika verwacht 10 procent minder Europese suiker.

Volgens de Amerikaanse landbouwraad produceert de Europese Unie dit seizoen (2012/2013) 10 procent minder suiker, ondanks de groei in het bietenareaal. Vorig seizoen bedroeg de suikerproductie nog 18,3 miljoen ton, maar dit seizoen zou Europa stranden op 16,4 miljoen ton. Als reden wijst de landbouwraad op de slechte weersomstandigheden in zowel Noordwest- als Oost-Europa.

In Noordwest-Europa is het te koud en te nat, terwijl de suikerbieten in Oost-Europa kreunen onder de droogte. Toch verwacht de landbouwraad dat Europa slechts even veel suiker zal importeren als vorig seizoen, te weten ruim 3,8 miljoen ton.


Rusland: 8,1 miljoen ton graan uitgevoerd.

De Russische graanoogst is tot nu toe bijna een kwart lager dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Russische ministerie van Landbouw.


Europese wijnoogst slechtste in vijftig jaar.

De belangenvereniging van Europese boeren verwacht de slechtste wijnoogst sinds vijftig jaar. Droogte, de koudegolf in februari en hagelbuien in de lente hebben een zware wissel op de oogst getrokken.


Canadees bedrijf McCain koopt aardappeldivisie van Pinguin Lutosa.

Het Canadese bedrijf McCain neemt de aardappeldivisie van de West-Vlaamse voedingsgroep Pinguin-Lutosa over. Dat bevestigt CEO Hein Deprez. De deal ter waarde van 225 miljoen euro is rond, maar het is nu nog afwachten of de Europese mededingingsautoriteiten het licht op groen zullen zetten. Nu de afdeling Lutosa verdwijnt, gaat PinguinLutosa op zoek naar een nieuwe naam.

AgriPressWorld.


21:42 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.