12-07-12

Landbouw is en blijft primaire sector.

Landbouw moet 60% groeien tegen 2050.

Landbouw_NL.png

De landbouwproductie moet tegen 2050  met 60 procent toenemen om een wereldbevolking te kunnen voeden die steeds talrijker en rijker wordt en meer en meer in steden woont. Het is een dringende noodzaak dat dit op een meer duurzamer manier gebeurt dan momenteel het geval is.


Honger uitroeien is geen utopie (FAO)

"De honger uitroeien is geen utopie, het is een doelstelling die perfect haalbaar is", op voorwaarde dat de familiale landbouw meer armslag krijgt. Dat zegt de Argentijnse econoom Raúl Benitez. Zowel Rio+ 20 de recente G20-top stemden hem hoopvol. Benitez is sinds kort directeur Latijns-Amerika van de de VN-voedsel- en Landbouworganisatie FAO.


Tarweprijs boven 250 euro, exportvooruitzichten EU beter.

Washington- De werelwijde tarweoogst komt in seizoen 2012/2013 uit op 665,3 miljoen ton. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). In juni rekende het nog op een oogst van 672 miljoen ton. De raming duwde de prijs voor maaltarwe (baktarwe) op de termijnmarkt in Parijs boven de magische grens van 250 euro per ton en de exportvooruitzichten voor de EU zijn verbeterd.


Franse boerenbond wil Europees minimumloon.

Parijs- De Franse boerenbond FNSEA pleit voor een gelijk minimumloon in heel Europa. "Op dit moment is er in veel landen geen sociaal minimum, met name niet in de land- en tuinbouw", aldus voorzitter Xavier Beulin.

19:38 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.