27-02-12

Landbouw her en der.

18185.jpg

Eu-varkensstapel daalt.

In de meeste landen van de EU is het aantal varkens het afgelopen jaar gedaald.


Varkensmarkt verwacht herstel.

Op de jaarlijkse studiedag van de vakgroep Varkenshouders Antwerpen werd de toekomstvisie van de varkensafnemers onder de loep genomen. Positief was dat men in 2012 een herstel van de markt verwacht, maar er bliven hoe dan ook grote uutdagingen voor onze exportgericht varkenshouderij.


5200 jonge starters in Franse landbouw.

In de Franse landbouw hebben afgelopen jaar 5.200 jonge boeren met steun van de overheid een bestaand bedrijf overgenomen of een nieuw bedrijf opgestart.


Meer vraag naar Flandria-witloof in Duitsland.

De aanvoer van witloof is een van de speerpunten van de LAVA-veilingen en staat al jaren in de top vijf in aanvoer en omzet. Meer dan de helft van de omzet van de LAVA-veiling Coöbra komt uit de verkoop van 'het witte goud'. Bij de veiling REO staat witloof in de top drie met 18,6 miljoen kg in 2011. Februari en maart zijn traditioneel maanden met een grotere aanvoer van Flandria-witloof. Voor maart (weken 9 tot 13) leveren de Flandria-producenten 1,2 miljoen kg per week.


Betere tijden voor Canadese landbouw.

Bijna alle Canadese landbouwers, van tarwetelers tot veehouders tot aardappeltelers, mogen uitkijken naar goede tijden voor de komende 10 jaar.


Rusland biedt land-en tuinbouwers tot 30% korting op brandstofkosten.

Landbouwers in Rusland krijgen korting op brandstof tot maximaal 30% van de groothandelsprijs in december 2011.

20:45 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.