05-05-11

Koffie....

Koffie maakt alerter, blijer en fitter.

De meest geliefde drank is goed voor je hoofd. Dat je van een kop koffie in de ochtend een boost krijgt, wist je waarschijnlijk al. Maar daar blijft het niet bij. De cafeïne is goed voor je humeur, maakt je fit én alerter, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

 

koffie.jpgHet voorlichtingsbureau voor Koffie en Gezondheid is het aanspreekpunt voor gezondheidsprofessionals over de effecten van koffie en gezondheid en heeft de effecten van koffie op je hersenen volgens de nieuwste wetenschappelijke studies samengesteld.

Met koffie voel je je fijn - Nu én later scherp en alert - Met koffie hou je het langer vol.

Dankzij de cafeïne in koffie ben je alerter en heb heb je meer aandacht, ook in situaties waarin het normaal gesproken moeilijk is om lang geconcentreerd te blijven. Een kop koffie helpt je je gedacht erbij te houden tijdens een lange autorit na een slapeloze nacht of tijdens de post-luch dip. Koffie helpt in die situaties zelfs beter dan een kort dutje. Ook het uithoudingsvermogen neemt toe dankzij de cafeïne.

Het Europees agentschap voor voedselveiligheid (EFSA) heeft net de resultaten bekend gemaakt van de evaluatie van de vierde reeks algemene gezondheidsclaims. Volgens de EFSA is op grond van de wetenschappelijke studies in voldoende mate aangetoond dat cafeïne helpt om de alertheid en de concentratie te verhogen. Maar niet alleen cafeïne in koffie draagt bij aan de mentale prestaties, ook de hoeveelheid water speelt een belangrijke rol. Volgens EFSA is ook de relatie tussen de hoeveelheid water en het behoud van cognitieve functies voldoende wetenschappelijk aangetoond. Koffie is een belangrijke leverancier van water en de gemiddelde consumptie van 4 kopjes koffie leveren al een halve liter water.

21:33 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.