19-03-11

Libië - Na harde taal... actie.

De internationale militaire actie in Libië is begonnen. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vandaag, zaterdag gezegd na afloop van overleg van wereldleiders in Parijs.

19 maart militaire actie in Libië begonnen.jpgSarkozy zei dat Franse gevechtsvliegtuigen door hun aanwezigheid al hebben geholpen bij het voorkomen van aanvallen van het leger van de Libische leider Muammar Kadhafi.

Sarkozy zei dat Franse vliegtuigen klaar staan om Libische tanks aan te vallen. Hij stelde dat "de diplomatieke deur" voor Kadhafi weer opengaat als de Libische leider zijn militaire acties heeft gestaakt.

19 maart militaire actie libanon 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerder zaterdag waren wereldleiders in Parijs bijeengekomen om te praten over een mogelijke interventie. Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en een aantal Arabische landen hadden vrijdag van het regime van Kadhafi geëist alle aanvallen op de bevolking onmiddellijk te staken. De waarschuwing kwam op grond van de ruim interpreteren resolutie van de VN-Veiligheidsraad ove Libië, die donderdagavond werd aangenomen.

19 maart kadhafi.jpgSarkozy zei vandaag, zaterdag dat Kadhafi " het ergste kan voorkomen" door zich naar de resolutie van de VN-Veiligheidsraad te voegen.

 

19 maart ultimatum kadhafi.jpg

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Libische volk moet beschermd worden".

 

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de vastbeslotenheid van de internationale gemeenschap voor een ingrijpen in Libië bekrachtigd.

"Het Libische volk moet beschermd worden", zei het Amerikaanse staatshoofd vandaag, zaterdag na een ontmoeting met zijn Braziliaanse collega Dilma Rouseff in Brasília. Als het geweld tegen de burgerbevolking niet snel stopt, is de coalitie bereid dringend te handelen.21:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.