16-03-11

Japan: Keizer Akihito maakt zeldzaam optreden.

Keizer Akihito van Japan heeft vandaag, woensdag in een TV-toespraak tot de bevolking zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van vrijdag 11 maart en de Japanners opgeroepen niet op te geven.

16 maart keizer akohito japan.jpgHet was voor het eerst dat Akihito in het openbaar op de ramp reageerde.

De 77-jarige keizer spreekt slechts zeer zelden zijn bevolking toe. Enkel in tijden van heel grote crisis of oorlog houdt hij een speech.

Hij sprak nu dan ook van een aardbeving van ongekende omvang. 'Het aantal stergevallen neemt dag na dag toe, terwijl we nog niet eens weten hoeveel mensen er in totaal omgekomen zijn. Ik bid voor de veiligheid van zoveel mogelijk mensen'.

 

'De hele natie werkt nu mee met de reddingsoperaties. Veel mensen moeten vluchten in deze koude weersomstandigheden en bij gebrek aan drinkwater en brandstof, aldus keizer Akihito. (Gisteren is het er beginnen sneeuwen op de koop toe.)

De keizer zei trots te zijn op de rust en orde die zijn bevolking aan de dag legt. 'Ik hoop, uit de grond van mijn hart, dat mijn volk hand in hand en met veel mededogen deze moeilijke tijden doorstaat'.

Over de problemen met de kerncentrale zei hij dat hij 'erg bezorgd is omdat de gevolgen zo onvoorspelbaar zijn'.


 

22:36 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.