25-12-10

K E R S T M I S.


VREDE  en SOLIDARITEIT.

Geef aan de Keizer wat de Keizer toekomt en God wat God toekomt.

kerstboodschap koning albert 1.jpg

Koning Albert II.

Democratie: Mensen leren het gebied van de politiek en het gezag van de wet te aanvaarden. Moet zich de christelijke principes beschermen van de menselijke persoon en van de zwakkere eigen maken.

Democratie heeft nood aan het christendom - een levendig christendom - .

 

'Het komt er dus op aan evenwichtige compromissen te vinden die rekening houden met de rechtmatige verzuchtingen van eenieder. In zodanige overeenkomsten mogen er geen verliezers zijn. Wij moeten tot oplossingen komen waar iedereen winnaar is' sprak de koning in zijn Kerstboodschap.

 

 

kerstboodschap Leonard.jpg

Aartsbisschop André Joseph Léonard.

Christendom: Waarborg tegen de formele mogelijkheden van de meerderheid zodat de meerderheid niet alles zou doen wat ze formeel zou kunnen doen.


'Maar als machtsmisbruik en gewelddaden zijn gepleegd door priesters of religieuzen, die verondersteld worden de eerste boodschappers van het kind in de kribbe te zijn, zijn ze des te weerzinwekkender.

Op dit vlak moet de Kerk zich in de toekomst waakzamer, transparanter en vastbeslotener dan ooit tonen.

'Dat het kind van Betlehem ons daarbij moge helpen, Hij die zichzelf voor ons gegeven heeft om ons van alle ongerechtigheid te verlossen, ons te reinigen en ons tot zijn eigen volk te maken, vol ijver voor goede werken' ........ sprak Mgr. Léonard tijdens zijn Homilie in de Kerstmis.

 

Dan is Kerstmis een Zalige HOOGDAG.


15:21 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.