03-09-10

NASA ontwikkelt capsule om Chileense mijnwerkers te redden.

Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA stelt opties en aanbevelingen voor om 33 mijnwerkers te helpen die al sinds 5 augustus ingesloten zitten in een Chileense mijn, zo heeft CNN bericht.

3 sept Chileense mijnwerkersoperatie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Door Chili ter hulp gevraagd omwille van de expertise die de NASA heeft in verband met het leven in een geïsoleerde wereld, zijn woensdag experts van het ruimtevaartbureu aangekomen bij de mijn in Copiaco.  In het bijzonder zullen ze ook helpen het vehikel - een kooi of capsule - te ontwerpen waarmee de kompels weer naar boven zullen worden gehesen. Dat transportmiddel moet beschikken over zuurstof, lucht en communicatieapparatuur.

Volgens de Chileense minister van Gezondheid Jaime Manalich zal het telkens een uur tot anderhalf uur duren om een mijnwerker boven te krijgen. Dit proces zal dus ongeveer drie dagen vergen.

Geciteerd door CNN, zei de minister ook dat de kompels als een team samenwerken. Elk heeft een specifieke taak toebedeeld gekregen. De mannen zijn gevraagd dag en nacht te simuleren, en in shifts te slapen. Wie wakker is, ziet erop of de slapenden wel ok zijn.

16:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.