17-05-10

België telt 9.406 actieve huisartsen.

 

logo riziv

9.406 huisartsen zijn actief in België.

Dat is het exacte aantal huisartsen dat voor 2009 een bedrag van 1.043 euro gestort kreeg als praktijkondersteuning, luidt het. Om in aanmerking te komen voor dit forfaitaire bedrag moet de huisarts aan enkele voorwaarden voldoen. Hij moet een erkend huisarts zijn, ingeschreven zijn in een wachtdienst en minstens 1.250 patiëntencontacten (raadpleging of huisbezoek) hebben op jaarbasis, besluit het medisch weekblad 'De Huisarts'.

 

12-les_ch32

Zwarte chocolade goed voor het hart.

Mensen die kleine hoeveelheden zwarte chocolade eten hebben minder hartaanvallen en hersentrombose. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat chocolade de bloeddruk licht verlaagt. Dat zeggen Duitse onderzoekers van het Instituut voor Menselijke Voeding in het European Heart Journal. (30 maart 2010)

Zij onderzochten ruim 19.000 mensen gedurende tien jaar en ontdekten dat degenen die het meeste chocolade aten (7,5 gr. per dag) een lagere bloeddruk hadden en een 39% lagere kans op een hartaanval, dan degenen die het minste chocolade aten. Zwarte chocolade bevat de anto-oxidatieve stof flavonol, dat in cacao zit maar ook in veel groenten en rode wijn.

Belangrijk is wel aan te stippen dat de hoogste chocoladeconsumptie in dit onderzoek 7,5 gr. per dag bedroeg, dat is veel minder dan één chocoladereep. De onderzoekers stippen ook aan dat kleine hoeveelheden chocolade kunnen helpen een hartaanval te voorkomen, maar alleen als de bittere chocolade ander energierijk voedsel vervangt, zoals snacks, en het lichaamsgewicht op een stabiel niveau blijft. AgriPressWorld.

20:15 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.