29-06-08

Het zomert ...

... in

 

zomer doet zijn naam eer aan;

 

... onze

 

zomer

 

... eigen achtertuin.

 

het zomert

 

Rustige vakantie toegewenst.

21:04 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huisvesting te duur voor een op vijf Belgen.

Een op de vijf Belgen kan maar moeilijk de kosten voor huisvesting betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de specialist Luc Goossens van de Universiteit Antwerpen.

De krapte op de huurdersmarkt is de voorbije jaren sterk toegenomen: enerzijds hebben de voorbije jaren steeds meer mensen een woning gekocht waardoor het aantal huurwoningen daalde, anderzijds is de vraag naar huurwoningen fel gestegen door het  toenemende aantal alleenstaanden, vooral in de grote steden. In Brussel is al de helft van de inwoners alleenstaand en in Antwerpen is dat bijna de helft.

huisvesting te duur
Steeds meer mensen kunnen nu de huur niet meer betalen. "Het grootste deel van de huurders op de private markt heeft betalingsproblemen" zegt Luc Goossens. "Als we daar nog eens mensen bijtellen die moeite hebben om hun hypothecaire lening af te betalen, blijkt dat een op vijf Belgen problemen heeft". Huurdersbonden bevestigen dat steeds meer mensen de prijzen niet meer kunnen betalen.
"De situatie zal bovendien nog erger worden door stijgende energiekosten. Zeker op het einde van het jaar, als de stookolietanks gevuld moeten worden, zal dat een serieus probleem worden", voegt Goossens toe.
Hij pleit voor een koppeling van de huurprijzen aan de kwaliteit van de woning. Hij vindt ook dat de overheid de armste huurders een tegemoetkoming moet geven.
Deurwaarders zeggen intussen dat ze steeds meer mensen uit hun huis moeten zetten. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel dossiers er exact zijn, maar procentueel is er in elk geval een enorme stijging", zegt Patrick Van Buggenhout van de federatie van gerechtsdeurwaarders. "Voor elk dossier dat we vroeger hadden, zijn er nu drie dossiers".
..... Wonen is te duur, voeding is te duur.. energie is te duur... doch eerst én vooral wordt er dan toch maar op reis gegaan.!?
Zijn veel mensen dan toch het essentiele van het leven verloren....of weigeren misschien om, om het even welke vorm van verantwoordelijkheid op zich te nemen?
Of zijn er dan nog enkelingen die onvrijwillig door de mazen van het net glijden.... dat die hulp krijgen is aanneembaar...
 
 

 

20:40 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

"Eurodam" in Rotterdam aangekomen.

De Eurodam.

Eurodam1

Het spikplinternieuwe schip van de Holland - Amerikalijn (HAL), De Eurodam, is vanochtend aangekomen in Rotterdam.

Het schip ligt aangemeerd bij de Cruiseterminal en zal aan het einde van de middag vertrekken voor een korte trip richting Scheveningen om vervolgens weer terug te keren naar Rotterdam.

Dinsdag zal het schip daar gedoopt worden door koningin Beatrix. De Eurodam is met een lengte van 285 meter en een breedte van 31,5 meter het grootste cruiseschip van de HAL. De capaciteit van het nieuwe vlaggenschip van de rederij is 2104 passagiers.

20:11 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Obama komt naar Europa.

barak obama wint opnieuwDe Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barrack Obama bezoekt deze zomer Europa en het Midden-Oosten om zijn ervaring op het Internationale toneel te verhogen. De senator voor Illinois zal Jordanië, Israël, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië aandoen, zo maakte zijn campagneteam bekend zonder een precieze datum te geven.

Het is in de VS ongebruikelijk dat een presidentskandidaat zo kort voor de verkiezingen een buitenlandse reis maakt. De verkiezingen zijn begin november.

20:03 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-08

Zorg over verdwijnen bijen.

Wereldwijd neemt de zorg steeds meer toe over het verdwijnen van de bijen en de gevolgen die dat kan hebben voor de akker- en tuinbouw.

bee

 

 

Minder fruit dit jaar?

Voor alle fruitsoorten zal de oogst dit jaar beperkt zijn. Telers van vollegrondsaardbeien raken niet uit de kosten; de beschermde teelt kan het verlies niet goedmaken. Het is bovendien het tweede jaar op rij dat de productie van aardbeien in ons land terugloopt, dit jaar met de helft.

 

minder fruit

Kersentelers rooien tot de helft van bomen wegens little cherryvirus.

Het zit fruittelers dit jaar niet mee. Na de ramp die de aardbeientelers trof, luiden nu de kersentelers de alarmklok. Tot de helft van hun fruitbomen is aangetast door het gevaarlijk oprukkende little cherryvirus.

21:11 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-08

Wimbledon: vrouwentennis.

 

De Servische Ana Ivanovic de nummer één, ligt eruit.

 

27 juni ivanovic eruit
 
 
 
27 juni Jie Zheng wint van ivanovic De Chinese Jie Zheng, het nummer 133, op de ranglijst, won met 6-1 en 6-4.
Ivanovic was al aan de uitschakeling ontsnapt in de tweede ronde.
Maria Sharapova het nummer 2, was donderdag reeds uit het vrouwentoernooi gewipt.
 

21:04 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

België plots in top vijf gezondheidsuitgaven.

Warning
België is plots een van de vijf landen met de hoogste gezondheidsuitgaven.
Alleen in de Verenigde Staten, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland liggen de uitgaven hoger.
Voor geneesmiddelenuitgaven zit ons land zelfs in de top drie. Dat zegt een Oeso-rapport dat gisteren bekendraakte.
België ging er lang prat op dat het een uitstekende gezondheidszorg had voor 'maar een gemiddelde kostprijs'. Dat laatste is dus niet meer het geval. Ons land rukt jaar na jaar verder op naar de top inzake uitgaven.
De verklaring? Alle industrielanden slaagden er de voorbije jaren in hun kostenstijgingen te beperken. Frankrijk en België niet. Bij ons werd een jaarlijkse stijging met 4,5 procent boven index zelfs bij wet verplicht gemaakt. Vooral de PS vroeg dat. De Vlaamse partijen waren daar eigenlijk niet voor.
Is België nu werkelijk zo ziek....  of floreert de medische industrie er weelderig?
 

20:47 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brussels Parlement geeft groen licht voor Verdrag van Lissabon.

verdrag van lissabonHet Brussels Parlement heeft vandaag/vrijdag het licht op groen gezet voor het Verdrag van Lissabon. Vlaams belang stemde tegen. Het debat over het Verdrag vrijdagochtend in het Parlement legde toch nog enkele pijnpunten bloot.

"Het verdrag heeft nog een lange weg af te leggen en heeft nog heel wat mankementen", was het commentaar. De parlementsleden hekelden onder meer de complexitieit van het document. Ook de beperkte sociale, economische en milieugebonden invulling van het Verdrag was een aantal volksvertegenwoordigers een doorn in het oog.

De sterkste tegenkanting kwam vrijdag van Vlaams Belang, dat het verdrag een "hopeloos achterhaald concept" noemde "dat geen voeling heeft met de werkelijke realiteit". De fractie betreurde dat er geen volksraadpleging kwam.

20:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-08

Poolstation "Princess Elisabeth" opent begin 2009.

De Belgische poolbasis Princess Elisabeth, het eerste station op de Zuidpool dat geen gas in de atmosfeer zal uitstoten, opent haar deuren in februari 2009. Dat heeft de International Polar Foundation (IPF) vandaag/donderdag in Parijs bekendgemaakt.

poolstation princes elisabeth zuidpool

De bouw van de basis, een tien meter hoge constructie bedekt met inox, zal begin 2009 klaar zijn, zei projectleider Johan Berte op een persconferentie.

Het station, dat overwegend met privégeld (van Suez, Electrabel, Laborelec...) gefinancieerd wordt en op een deel van Antarctica wordt opgetrokken dat Koningin Maudland heet, werkt volledig met hernieuwbare energie (windturbines en zonnepanelen). Het ontwerp en de gebruikte materialen maken van het Princess Elisabethstation de energiezuinigste basis die ooit op  Antarctica gebouwd werd, aldus de promotoren.

België sloot ruim veertig jaar zijn eerste station op het 'witte continent', de Koning Boudewijnbasis (1957-1967). Het nieuwe station kreeg de naam van de oudste dochter van prins Filip. Filip is voorzitter van de stichting IPF.

De Princess Elisabethbasis, waarvan de kostprijs op 12,7 miljoen euro geschat wordt, is het enige station dat ter gelegenheid van het internationale pooljaar(2007-2009) opgetrokken wordt. Wetenschappers zullen er onderzoek doen rond gletsjers, meteorieten, bacteriën, magnetische velden of het weer, preciseerde Berte.

17:44 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw-Zeeland geeft land terug aan Maori.

wo 25-06-08   In Nieuw-Zeeland heeft de regering meer dan 176.000 hectare grond teruggegeven aan de Maori, de oorspronkelijke bewoners.

 

nieuw zeeland maoris

De teruggave werd officieel ondertekend in de hoofdstad Wellingthon en wordt beschouwd als historisch.

Meer dan 170.000 hectare sparrenbos in het centrum van het Noordereiland zal nu worden overgedragen aan zeven lokale stammen van Maori. Het gaat vooral om sparrenwouden die duurzaam ontgonnen worden en erg rendabel zijn. De Maori gaan een holding oprichten om die wouden te beheren en te exploiteren.

maori vlagDe Maori vormen 15% van de bevolking in Nieuw-Zeeland. Ze zijn zowat duizend jaar geleden vanuit Polynesië aangekomen, dus lang voor de blanken.

Tijdens de blanke kolonisatie is veel grond ingepalmd, maar de regering wil dat nu deels goedmaken met de schenking.

Nieuw-Zeeland

 

 

Nieuw-Zeeland

 

northland_maori

Hun beleefde "welkoms groet".

 

maori-warrior.....uiterst vreemd voor ons.
 
maori-tattoo-designs_3598
 
 
 
maori groet
... gewoon 'goedendag'.
 

 

 

Maori

...Uiterst 'beleefd'.

16:57 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dierenliefde.... beresterk.

Een Indiase man en zijn dochtertje zitten in zak en as. Boswachters hebben een beer die de man als huisdier hield bij hem weggehaald.

man en beer gescheiden indiase man

De man vond het berejong twee jaar geleden toen hij hout ging sprokkelen in het dichte woud van Keojhar in de Indische deelstaat Orissa.

De man redde het berejong dat verlaten was door zijn moeder en bracht het groot samen met zijn dochtertje die ook haar moeder verloren was.

Tussen het dier en de familie ontstond een affectieve band. Zo werd de familie samen op de fiets gezien.

De beer is nu weggehaald bij de man en naar de zoo gebracht, omdat hij het dier onrechtmatig zou gevangen hebben.

Sinds de scheiding treuren zowel de man en zijn dochtertje als het dier zelf, dat zou weigeren te eten in de zoo.

Dierenrechtenorganisaties zeggen dat de beer niet thuishoort in de zoo, maar in zijn natuurlijke omgeving moet blijven.

 

16:37 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-08

Wimbledon: vrouwentennis.

wo 25-06-08   Ana Ivanovic de nummer 1 van de wereld kroop door het oog van de naald tegen de Française Nathalie Dechy. 6-7, 7-6 10-8.

25 juni ana Ivanovic wimbledon
 
Het kostte beiden... bloed  zweet en tranen,  na een meer dan drie uur durende match.         

 

25 juni nathalie Dechy

 

21:10 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afhankelijkheid troef.

Veel wolken maar geen regen.

 

24 juni

 

Boeren in het noorden van Nederland smeken om regen.

 

Zodra de zon onder is...

 

0835H23juni822uur15KarinBroekhuijsenWSLDeKiel

 

... worden de sproei-apparaten aan gezet, in dit geval op de bijna bloeiende aardappelvelden.

 

20:57 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouw- en Visserij perikelen: dichtbij en verweg.

22514

In Vlaanderen hebben in 2007

1.988 landbouwbedrijven hun activiteiten stopgezet.

 

zelfplukboerderij

Unieke zelfplukboerderij geeft jonge boer zekerheid.

Tom Troonbeeckx zegde zijn job in de sociale sector op en startte een uniek landbouwbedrijf. De 125 aandeelhouders geven de jongeman financiële zekerheid in ruil voor dagverse groenten. De boerenbond bekroonde het Open Veld tot laureaat van de innovatiecampagne 2008.

 

Droogte in Australië zal aanhouden en raakt de landbouwexport.

1australie18-2

 

 

 

abo3  austrtalië

 

 

 

 

 

 

 

 

Australië heeft te maken met enorme droogte, die nu al zeven jaar aanhoudt en leidt tot een tekort aan water.

 

visserijEuropese Unie legt visserijsector beperkingen op.

De Europese Commissie en de ministers van Visserij hebben gisteren maatregelen goedgekeurd die de visvangst beperken. De vangst van blauwvintonijn is voor de rest van het jaar verboden. Belgische vissers krijgen steun om de vloot in te perken.

 

12-les_ch32

EU steunt vissers.

Vissers in EU-landen krijgen hulp wegens de dure diesel.

20:30 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

253 Belgen willen astronaut worden.

253 Belgen hebben gesoliciteerd in het kader van de nieuwe aanwervingsprocedure die het Europese Ruimtevaartbureau ESA heeft opgestart.

De vorige selecties van de ESA dateren van 1978 en 1992. Van die "lichtingen" blijven nog maar 8 astronauten over, te weinig voor missies naar onder meer het Internationaal Ruimtestation ISS.

 

253 belgen willen astronaut worden

Op 19 mei startte ESA daarom een zoektocht naar nieuwe "talenten" die een carrière als astonaut ambiëren. In totaal stelden 8.413 geïnteresseerden zich kandidaat, onder wie 1.430 vrouwen. Ze moesten onder meer het medische attest indienen dat nodig is voor het besturen van een privévliegtuigje.

De Fransen(1.860 kandidaten), Duitsers(1.798), Italianen(927), Britten(822) en Spanjaarden(789) liepen het meest storm voor een baan als astronaut. Er zijn ook 253 Belgen kandidaat. 8 gegadigden vermelden "Belg" als tweede nationaliteit. Onder dat totaal aantal "Belgen" (261) zijn er ook 37 vrouwen.

Het selectie- en opleidingsteam van de ESA heeft nu de taak om de beste kandidaten eruit te pikken. Wie deze eerste selectie overleeft, mag deelnemen aan de volgende ronde. Daarin worden de psychologische en technische vaardigheden van de kandidaten getest, zoals hun visueel geheugen en hun psychomotorische vaardigheden.

Nadien blijven nog 700 tot 1.000 kandidaten over. Een uitgebreide medische screening met meer dan 20 tests moet dat aantal terugbrengen naar 40 tot 50, waarna er nog een "professioneel onderhoud" komt.

Pas volgend jaar wordt bekend wie de 4 nieuwe astronauten en de 4  reserven zullen zijn. De uitverkorenen krijgen meteen een basisopleiding van een jaar.

20:03 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-08

Elf priesterwijdingen in Parijs.

aartsbischop vingt-trois  parijs Kardinaal André Vingt-Trois, aartsbisschop van Parijs, dient zaterdag 28 juni elf priesterwijdingen toe in de Notre Dame kathedraal in Paijs.
 

notre_dame_paris013

De kandidaten zijn tussen 28 en 44 jaar. Een aantal kandidaten hadden een professionele loopbaan achter de rug alvorens aan hun priesteropleiding te beginnen.

De wijdingsplechtigheid zal door 600 priesters worden bijgewoond. Zij zullen de nieuwe priesters de handen opleggen.

Op het plein voor de kathedraal worden grote schermen opgesteld waarop de wijdingsplechtigheid kan worden gevolgd. Er zijn 2.000 zitplaatsen voorzien.

Het bisdom Parijs telt 75 seminaristen. Jaarlijks worden in Frankrijk een honderdtal diocesane priesters gewijd.

 

notre dame de paris

 

De Notre Dame kathedraal in Parijs.

21:25 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-08

Hoofdcommissaris van Charleroi geschorst.

hoofdcommissarisHet schepencollege van Charleroi is maandagochtend, bijeengekomen tijdens een buitengewone zitting. Na verhoor van hoofdcommissaris Francine Biot, die zaterdag in verdenking gesteld is van passieve corruptie, werd beslist om over te gaan tot haar schorsing.

De functie van hoofdcommissaris zal tijdelijk ingevuld worden door commissaris Philippe Stratsaert.

21:10 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EU harmoniseert goedkeuring pesticiden.

De EU-ministers van Landbouw stemmen vandaag in Luxemburg over strengere, maar eenvormige Europese regels voor het toelaten van pesticiden. In zones met eenzelfde klimaat zullen producten die in één land erkend zijn, automatisch ook in andere lidstaten toegelaten zijn.

 

spuiten_03

Europa is erg verdeeld over de gezamenlijke regels voor gewasbescherming. Toch kan wellicht vandaag een voldoende meerderheid gevonden worden op een ministerbijeenkomst in Luxemburg. Een kleine groep landen, met Groot-Brittannië, Ierland, Roemenië en Hongarije, stemt wellicht tegen.

De nieuwe wetgeving moet een einde maken aan de grote verschillen in Europa inzake erkenning van pesticiden. Nu kan eenzelfde product soms verkocht worden in een lidstaat en verboden zijn in een buurland. Het voorstel dat vandaag wordt goedgekeurd, deelt de EU op in drie gelijkaardige klimaatzones. België zit in een zones die loopt van Groot-Brittannië tot Polen.

20:38 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen 'top-nieuws'.

OPEC zal productie niet meteen opdrijven.

Op de olietop in het Saudische Djedda zijn geen afspraken gemaakt om de olieproductie te verhogen. De deelnemers hebben enkel een aantal technische maatregelen voorgesteld in een poging om de oliemarkt te stabiliseren.

 

olietop in Djedda 22 juni

Er is weinig concreets gekomen uit de energietop in het Saudische Jeddah. Olieproducerende landen zaten er aan tafel met grote afnemers om er te praten over de hoge olieprijzen.

De oliestaten dringen aan op meer investeringen in nieuwe tchnologieën en ontginningen en op meer transparantie en reglementering van de financiële wereld.

Ook zuiniger omspringen met energie moet meer aangemoedigd worden. olietop 22 juni 2

De westerse landen hadden gehoopt op een grote verhoging van de olieproductie. Die komt er niet, al zal Saudi-Arabië wel iets meer gaan oppompen. De deelnemende landen hebben afgesproken op het eind van het jaar opnieuw bijeen te komen.

 
 
12-les_ch32
Flink minder graan in Noord-Duitsland.
De droogteschade in de graan- en koolzaadteelt in het noorden en oosten van Duitsland is aanzienlijk.
 
12-les_ch32
Argentinië teelt minder tarwe.

 

20:21 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het zomert in Dierentuin Artis in Amsterdam.

Kersverse gorillamoeder Dafina en baby.

gorilla dafina 18 juni  artisgorilla

Verleden week woensdag 18 juni is Artisgorilla Dafina bevallen, zowel moeder als jong maken het goed. Het is nog niet bekend of het een jongen of een meisje is. Ook vader Akili lijkt erg in zijn sas met zijn derde kind binnen anderhalf jaar.
Dafina heeft vaker baby's gekregen, maar tot nog toe ging het moederen haar niet zo goedaf; alle jongen zijn grootgebfracht in de gorillacrèche van de dierentuin in Stuttgart. Bij deze baby zou dat wel eens heel anders kunnen verlopen, want gorilla's moeten het moederen echt leren. Vorig jaar zijn twee andere gorillamoeders succesvol bevallen  van gorillamannetjes Bwana en Shomari. Kersverse gorillamoeder Dafina heeft dus al een jaar kunnen kijken hoe je een baby moet vasthouden, verzorgen en voeden.
Het jong van Dafina is een welkome aanvulling voor de gorillagroep in Artis. Sinds 1990 investeert Artis in het creëren van een gezonde gorillagroep en met de geboorte van Bwana en Shomari in 2007 en nu de baby van Dafina vormt de groep succesvol onderdeel van het internationale fokprogramma.
In Afrika zijn gorilla's een bedreigde diersoort. Met behulp van fokprogramma's wordt de soort, in de loop van de tijd, behoed voor uitsterven. De mens vormt in het wild de voornaamste bedreiging voor gorilla's, vooral door versnippering van leefgebieden, de handel in zogenaamd 'bushmeat' en stroperij.
 
zeeleeuwtje noa amsterdam... Noa.... weer een nieuwe inwoner in Dierentuin Artis.
De Californische zeeleeuw Carolien schonk donderdag 19 juni het leven aan een jong. Het is een meisje dat de naam Noa heeft gekregen. De gelukkige vader is Max, die er in Artis een heel harem op nahoudt. Hij is erg nieuwsgierig naar zijn nakomeling, maar moeder Carolien houdt hem vooralsnog op afstand. Zeeleeuwen worden op het droge geboren en kunnen niet meteen zwemmen. Pas na een week of twee krijgt het jong de eerste zwemles van de moeder.

19:56 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een lang leven-lang zomer.

Een eiken huwelijk.

Voor het eerst in Nederland wordt een eiken huwelijk gevierd. Het is precies 80 jaar geleden dat Pieter Ably en Henriette Tritsch trouwden.

 

eikenhuwelijk_ANP-7685990_tcm44-388951

Ze zijn nu 103 en 102 jaar en wonen in een verzorgingshuis in Amstelveen.

Burgemeester Jan van Zanen komt langs om ze te feliciteren. Daarbij zijn onder meer hun 77 -jarige dochter en hun vijf achterkleinkinderen aanwezig.

"Mijn ouders hebben altijd een heel gelukkig huwelijk gehad", zegt dochter Henriette Ably.  Ze zijn ontzettend aan elkaar gehecht en kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Zodra de één uit het gezichtsveld is, raakt de ander van streek.

De liefde van Henriettes ouders begon in 1928 in Parijs, vertelt ze. Haar vader, de uit Leeuwarden afkomstige fietsbandenhandelaar Pieter Ably, ontmoette de 22-jarige Henreitte Tritsch, medewerkster van een 'haute couture' modehuis. Op 23 juni van dat jaar stapten ze in Livry-Gargan, even buiten Parijs, in het huwelijksbootje. Tot hun honderdste verjaardag woonden de Ably's in Amstelveen op zichzelf, tot ze wegens fysieke ongemakken toch naar een bejaardenhuis vertrokken. Daar zitten ze nu beiden in een rolstoel en gaat het zien en horen steedes lastiger. "En ze zijn vergeetachtig", zegt dochter Henriette.

19:39 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

Het is dan toch hoog zomer....

 

volop zomer 1

 

11:30 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-08

Rust.... is zo broos!

 

HE41-HERFST+A+FC

 

.... eens proberen.

17:23 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Elk op zijn manier....

 
vakantie1
 

 

17:14 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

Het is Zomer....

 

20051708%20IMG_2959%20(Large) (2)

 

Voorlopig kunnen we hier enkel van dromen.

 

17:06 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NATUUR dicteert de voedselwet....

Terwijl Europa de koppen bij elkaar steekt om een oplossing te vinden voor het voedsel- en energieprobleem loopt de graanschuur van de VS onder water.

 

De grootste overstromingen van de laatste vijftien jaar in de Midwest van Amerika zorgen voor een miljardenschade en recordprijzen.

mississipiover his banks....

flood missouri

 

Iowa hekicopter met bush... President Bush overvliegt het hele rampgebied: hier Iowa.
 

herten mississipi

... rendieren proberen kop boven water te houden.

 

.... "Graanbelt Missouri" de graanstreek bij uitstek.
 
Mississipi buiten haar oevers..... met alle gevolgen van dien.
Hier is toch wat nederigheid op zijn plaats.
Wie kan dit incalculeren?
 
 
De tijd van 'voedsel- en boterbergen ' zijn voorgoed voorbij. We wennen er best aan dat voedsel duur blijft. Trouwens de West-Europeanen zijn niet alleen op de wereld.
 
12-les_ch32  EC wil veel miljoenen voor boeren in Afrika.
De Europese Commissie wil een enorm bedrag aan overgebleven EU-landbouwgeld van 2008 besteden voor de voedselcrisis in ontwikkelingslanden. Het gaat potentieel om honderden miljoenen euro's, die anders zouden terugvloeien naar nationale schatkisten. Europa is bang dat Afrika (met hun dure mijn-en delfstoffen) teveel naar China lonkt...
 
12-les_ch32
EU wordt binnenkort suikerimporteur.... terwijl onze bietenboeren suikerquotum moesten inleveren.
 

16:35 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijd voedselprobleem.

 

Europa kan hoge voedselprijzen niet alleen oplossen.

 

EU-top brussel 20 en 21 juni

Nog geen directe EU-maatregelen voor voedsel en energie.

De EU is het nog niet eens over snelle maatregelen om de hoge energie- en voedselprijzen te compenseren. Dat is gebleken op de vergadering van de 27 lidstaten van de Unie in Brussel.

Brian Cowen Ierse premier

Intussen vroeg en kreeg Ierland bedenktijd na het Ierse nee tegen het Verdrag van Lissabon.

EU top voedsel energie

Het zijn harde tijden voor de Belgische premier Leterme.

15:26 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-08

Groot-Brittannië keurt Verdrag goed.

do 19-06-08 Groot-Brittannië heeft vandaag het Verdrag van Lissabon definitief aanvaard. De conservatieve oppositie heeft nog geprobeerd de stemming in het Hogerhuis uit te stellen na het Ierse nee van vorige week, maar zonder succes.

 

groot b rittannie keurt verdrag van lisabon ja

Hogerhuis.

Groot-Brittannië is het 19e EU-land dat het Verdrag van Lissabon ratificeert. Het Verdrag moet de werking van de uitgebreide Europese Unie eenvoudiger maken. Alle 27 EU-leden moeten de tekst goedkeuren voor hij in werking kan treden.

jose barrosoJosé Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft de Britten al bedankt voor hun "onophoudelijke steun" voor het nieuwe Verdrag. Hij spoorde de lidstaten die hun goedkeuring nog moeten geven aan om dat snel te doen.

De Europese staatshoofden en regeringsleiders overleggen vandaag en morgen op een Europese top in Brussel over de Ierse afwijzing.

Ook de hoge prijzen van voedsel en energie staan op de agenda.

15:35 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgen slikken meer psychofarmaca dan ooit te voren.

 

Belgen koploper in het gebruik van psychofarmaca.

Het gebruik van psychofarmaca is vorig jaar fors toegenomen. Alles samen zou het gaan om zowat 850 miljoen doses per jaar. De Leuvense hoogleraar Walter Vandereycken ziet drie oorzaken voor de stijging van het gebruik van psychofarmaca.... 

 

pillen%20in%20belgie%20wit

Nooit eerder werden zoveel pillen geslikt.

 

.... 1: De burger wil voor elk probleem een pil. 2: Artsen grijpen meteen naar hun voorschrijfboekjes. 3: De farmaceutische industrie die beide groepen probeert te beïnvloeden.

Volgens interne Riziv-cijfers stegen de uitgaven voor antidepressiva in apotheken met 6,3 procent en voor antipsychotica met 9,7 procent. In 2007 werden al 226 miljoen doses antidepressiva verbruikt, een verdubbeling op tien jaar. Er werden 35 miljoen doses antipsychotica genomen, ruim de helft meer dan tien jaar eerder. Daar moet dan nog de derde grote groep psychofarmaca bijgeteld worden: de niet terugbetaalde tranquillzers. Die waren in 2006 al goed voor 588 miljoen doses.

"De Belgen zijn enorme consumenten van psychiatrie. Het aantal opnames ligt vijfmaal hoger dan het Europees gemiddelde, en we zijn koploper in het gebruik van psychofarmaca, met wel een kwart meer dan andere Europese landen. Nooit eerder werden zoveel pillen geslikt".

Dames en Heren politici in België.... er is hier veel werk aan de winkel, of dan toch niet..... Dat eenieder voor zijn eigen deur veegt, dan is gans de straat schoon.

VERANTWOORDELIJKHEID.

 

11:08 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vliegtuigvakanties worden iets duurder.

De Belgische touroperator Jetair gaat op 1 augustus zijn derde brandstoftoeslag van dit jaar doorvoeren.

Wie een vliegtuig reis boekt of heeft geboekt, zal vanaf 1 augustus tussen 15 en 31 euro meer betalen, afhankelijk van de bestemming.

Voor bestemmingen in het Caraïbisch gebied loopt de toeslag op tot 75 euro.

 

jetair1206

 

Bij touroperator Thomas Cook is de beslissing nog niet gevallen, maar ook die vindt een nieuwe toeslag verantwoord omdat de kerosineprijs blijft stijgen.

Ondanks de stijgende prijzen blijft het aantal boekingen overigens nog toenemen in vergelijking met vorig jaar.

Hier krijgt men noch kop noch staart aan ..... en dan maar klagen over dure voeding.

 

 

10:43 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |