31-05-08

 

 

juni...... zomermaand begint.

 

20:09 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weetjes over basis-voedsel.

patat

Feestjaar voor aardappel.

Wij kunnen kiezen uit vele soorten en bereidingen, maar in arme landen hebben mensen onze patatjes gewoon nodig om in leven te blijven. Om te onderstrepen hoe belangrijk de aardappel voor onze wereld is, hebben de Verenigde Naties 2008 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Aardappel.

 

12-les_ch32

"Bintje" was een meisje.

In het begin van de 20e eeuw woonde in het Friese dorp Suameer een onderwijzer die bezeten was van aardappelen...

 

12-les_ch32

Uitvoer groente en fruit van België naar Rusland groeit hard.

Dit jaar stijgt die uitvoer met 40 procent.

 

lege melkschappen

Lege melkschappen in supermarkten.

De Dutch Dairymen Board (DDB) verwacht mogelijk al in de loop van zaterdag/vandaag de eerste lege melkschappen in supermarkten. Dat meldde vicevoorzitter Geert Kroes van de organisatie, zaterdagochtend.

 

 

19:39 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-08

Onbekende Indianenstam ontdekt in Braziliê.

In het Amazonegebied op de grens tussen Brazilië en Peru, hebben wetenschappers een nieuw, voorheen onbekende, Indianenstam ontdekt.

Indianenstam in brazilie 1.... Ze vlogen met een helikopter over het regenwoud en werden met pijlen beschoten door de roodgeverfde  Indianen.
De FUNAI, het agentschap dat instaat voor de bescherming van de Indianen in Brazilië, controleerde het gebied vanuit de lucht om illegale houthakkers op te sporen. Die bedreigen de leefwereld van de Indianen.  

art.warriors

Ze ontdekten een stam waarmee nog geen contact is gelegd. De Indianen richtten onmiddellijk hun pijlen op de helikopter.

21:07 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carlos Rodriguez in zee met Chakvetadze.

Amper twee weken na het afscheid van Justine Henin heeft haar coach Carlos Rodriguez een nieuwe pupil onder zijn hoede.
carlos rodriguez

 

Rodriguez gaat op permanente basis samenwerken met de Russin Anna Chakvetadze, het nummer zes van de wereld.

 

Anna Chakvetadzeannachakvetadze2og0

Chakvetadze werd donderdag op Roland Garros verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde. Ze verloor met 6-4 en 7-6 (7/2) van de Estse Kaia Kanemi (WTA 49). vorig jaar bereikte ze in Parijs nog de kwartfinales. Chakvetadze keert vrijdag al terug naar België om opnieuw te trainen met Carlos Rodriguez in de tennisacademie van Justine Henin.

"Carlos en ik gaan samenwerken op vaste basis", vertelt de Russin. "Aan mijn resultaten kan je zien dat ik een goede coach best kan gebruiken. ik trainde al een week met Rodriguez voor Roland Garros en we zijn overeengekomen om meer met elkaar te werken. We zijn er nog niet uit of hij ook met mij zal reizen".

Rodriguez was 14 jaar lang de coach van Justine Henin.

Misschien coacht Rodriguez, Anna Chakvetadze tot de nummer één van de wereld.

 

 

 

 

20:55 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-08

Nieuw leven in de Antwerpse ZOO.

 

do 29-06-08    In de Zoo van Antwerpen is een zebra-veulen geboren. Moeder en veulen stellen het goed.

 

zeebrajong antwerpse zoo

De vorige geboorte van een zebra dateert van twee jaar geleden. Omdat het zebra-veulen niet het eerste veulen van moeder Lindy is, wordt verwacht dat de moeder dit jong liefdevol zal grootbrengen.

Voorlopig blijft het veulentje met moeder in het binnenverblijf om uit te rusten. Later zal het zijn eerste stapjes in de buitenlucht zetten.

Zebra's zijn bedreigde dieren die vooral in Zuidoost Afrika voorkomen.

18:33 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voedsel- en koopkrachtperikelen in eigen huis.

22983"Voedsel blijft duur".!?

Consumenten hoeven er niet op te rekenen dat hun voedsel in de toekomst goedkoper zal worden. Door een toenemende vraag in ontwikkelingslanden en de opkomst van biobrandstoffen blijven de prijzen van landbouwproducten op een hoog niveau.

 

12-les_ch32

Zuivelfabrieken komen in problemen door acties. (Nederland)

Friesland Foods heeft donderdag van 102 melkveehouders te horen gekregen dat zij hun melk niet willen leveren aan het zuivelbedrijf. In totaal gaat het om zo'n 165.000 kilo melk per dag, zo meldt de onderneming. Met de leveringsstop willen de boeren een hogere melkprijs afdwingen.

 

12-les_ch32

"Koopkracht gaat niet achteruit".

Op dertien verbruiksgoederen zijn er slechts drie waarvoor je vandaag langer moet werken dan 25 jaar geleden om ze te kunnen betalen. Dat blijkt uit een studie voor het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling.

Enkel kabeljauw, mokkataart en aardappelen vereisen meer arbeidstijd dan in 1983. Om negen anderen te kunnen betalen, moet je minder werken dan een kwarteeuw geleden. Het gaat om eieren, boter, maïsolie, halvolle melk, peren, appelen, varkensribbetjes, benzine en huisbrandolie. Een brood van 800 gram ten slotte vraagt evenveel arbeidstijd als 25 jaar geleden.

Volgens economist Philippe Defeyt bewijst de studie dat de koopkracht op lange termijn niet achteruitgaat.

"De indruk dat de koopkracht achteruit gaat komt van moderne producten zoals, de gps, gsm en citytrips."........en dan maar klagen over "dure voeding".

L A N D BO U W   I S    E N   B L I J F T   P R I M A I R E   S E C T O R .

 

 

 

 

18:06 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

" Voedselcrisis"..... -oorlog.

18185

 Crisisberaad over voedsel.

 

Op uitnodiging van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon reizen  tientallen staats- en regeringsleiders, onder meer de presidenten van Frankrijk, Brazilië en Argentinië en de premiers van Japan, en Spanje, volgende week naar Rome.

In een voorbereidend rapport duidt de FAO de enorme uitdagingen. Op de cruciale voedseltop zullen dringende maatregelen besproken worden om wereldwijde hongersnood te vermijden.

 

12-les_ch32

Wereldbank werkt aan voedselfonds van 200 miljoen dollar.

De Wereldbank werkt aan een fonds van mogelijk 200 miljoen dollar ter bestrijding van de voedselcrisis, die vooral een groot aantal ontwikkelingslanden zwaar dreigt te treffen. Dat is uit eensluidende bronnen vernomen.

17:56 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politiek-economische wereldwijde 'verdoken oorlog'.

voedselcrisisVoedselcrisis treft miljard hongerigen.

De voedselcrisis kan het aantal mensen die honger lijden met de helft doen stijgen tot 1,3 miljard. Dat stelt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in een rapport. "De regeringen moeten ingrijpen en fors investeren in landbouw en voedselhulp" zegt Jacques Diouf, de directeur-generaal van de FAO.

De internationale voedselprijzen staan op het hoogste niveau in dertig jaar. De FAO-index, die de prijzen meet, is met 53 procent gestegen sinds maart 2007. En volgens de FAO blijven de enorm gestegen voedselprijzen nog enkele jaren op niveau.. De exorbitante prijzen bedreigen vooral de zwaksten. Arme mensen in de steden van de derdewereldlanden verliezen veel geld aan de voedselcrisis.

De organisatie heeft een lijst met enkele tientallen landen, vooral in Afrika, waar de hongersnood zal toenemen. Precieze schattingen zijn er niet, maar het aantal mensen in hongersnood kan stijgen van 862 miljoen vandaag naar eventueel zelfs meer dan 1,3 miljard mensen.

Volgens de FAO ligt de oplossing in extra voedselhulp ter waarde van honderden miljoenen euro's, maar moeten lokale boeren tegelijk worden aangemoedigd om meer te produceren. Op korte termijn is beduidend meer dan 1 miljard euro nodig voor zaden, meststoffen en transport. De subsidiëring van biobrandstoffen door de VS en de EU moet stoppen, vindt de FAO.

"Dit is een uniek moment. Voor het eerst in 25 jaar is er een fundamentele aanmoediging - de hoge voedselprijzen - om de landbouwsector te stimuleren. Regeringen moeten investeren in landbouw, een gunstige omgeving creëren voor privé-investeringen, en tegelijk de meest kwetsbaren beschermen tegen honger", stelt Jacques Diouf.

17:35 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-08

 

Prachtige zonsopkomst....

 

zonsopkomst_1 (2)

... sinds een week verleerd.

23:02 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Atenor plant bouw hoogste woontoren België.

De vastgoedontwikkelaar Atenor heeft vandaag op een persconferentie zijn plannen voor de hoogste woontoren van het land onthuld. De 140 meter hoge premium-toren komt aan het Kanaal in Brussel, nabij de site van Tours & Taxis. Atenor trekt 200 miljoen euro uit voor de investering die binnen 5 jaar zou moeten afgeleverd worden.

Hoogste w Premium-project.oontorenDe woontoren zal zo'n 260 appartementen omvatten. Het gaat duidelijk om de hogere prijsklasse. Toch maakt men zich bij Atenor sterk dat een geïnteresseerde al vanf 180.000 euro een appartement op de kop kan tikken. De 140 meter hoge toren wordt een van de hoogste gebouwen in Brussel en de hoogste woontoren van het land.
Het Premium-project is echter meer dan de in het oog springende toren. Naast de mastodont komen er nog andere residentiële gebouwen met een hoogte van 8 à 9 verdiepingen, goed voor nog eens 115 appartementen. Aan de andere zijde van het complex komt 30.000 vierkante meter kantoorruimte. Ten slotte zullen de eerste verdiepingen van de residentiële gedeeltes voorbehouden worden voor winkels.
Atenor hoopt deze zomer te starten met de afbraakwerken op de site van 1,25 hectare. Midden 2010 moet de bouw van het project starten. De toren zou in 2013 klaar kunnen zijn, de kantoren worden naar verwachting in 2011 opgeleverd.
De vastgoedontwikkelaar wil met het gemengde project de internationale aantrekkingskracht van Brussel versterken en de wijk opwaarderen.

 

22:55 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-08

Rijsttekort hongert Afrikanen uit.

rijsttekortSinds enkele maanden moeten huisvrouwen uit de Afrikaanse steden Monrovia, Cotonou of Ouagadougou besparen. De rijst, de belangrijkste voedselbron in West-Afrika, is er erg schaars en de prijzen zijn sterk gestegen.

21:37 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koolzaadrijders rijden bijna derde goedkoper.

koolzaadrijders...;Een West-Vlaamse coöperatieve voor duurzame energie heeft als eerste een accijnsvrijstelling gekregen voor de productie van koolzaadolie. Daardoor wordt autorijden voor hun vennoten heel wat goedkoper.

f4

 

21:31 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

België is duur internetland.

internet 1België scoort slecht op het stuk van internettarieven evenals op de technische kwaliteit. Uit een internationale vergelijking van internettarieven blijkt dat België steeds verder wegzakt in de rangschikking van landen die voordelige formules aanbieden. Zo kosten de goedkoopste internetpakketten in de buurlanden tussen 15 en 20 euro. In België ligt dat, met prijzen die rond de 45 euro schommelen, een stuk hoger.

Dat stelt de woordvoerder van Test-Aankoop, Ivo Mechels maandag op een persconferentie.

Volgens de consumentenorganisatie is dat verschil te wijten aan het gebrek aan concurrentie en transparantie op de markt. Ondertussen worden de surfers van alle kanten aangemoedigd om met het internet te werken. Die vaststelling is jammer. Zestig procent van de Belgische gezinnen zegt dat een internetverbinding niet meer weg te denken is uit hun dagelijks leven.

Informatie opzoeken, aankopen doen, bankkieren, reizen boeken, het kan allemaal zonder het huis te moeten verlaten. Ook de overheid wil met haar e-government project de bevolking aansporen om zich op het 'world wide web' aan te sluiten. Daarom eist Test-Aankoop drastische maatregelen om de tarieven 'lighter' te maken, aldus Ivo Mechels.

21:20 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eu-lidstaten verdeeld.....

22827.... over onderhandelingen in de Wereldhandelsorganisatie.

Een koepel van vijf industrieële sectoren in Europa trekt aan de alarmbel. Zij vrezen de dupe te worden van een akkoord in de Doha-ronde, de onderhandelingen in de Wereldhandelsorganisatie over de liberalisering van de Wereldhandel. 'Momenteel zijn onze invoertarieven de helft van de tarieven in de opkomende economieën. Na de Doharonde zal dat een kwart zijn', stelt de industriële koepel.

21:07 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-08

Banaan.... perikelen.

22804Honderd jaar lang konden enkele bananenbedrijven hun zin doen.

En wat deden ze? Ze brandden wouden plat, haalden democratieën onderuit en vernietigden de vrucht zelf.

 

15:14 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

G8 wil uitstoot halveren tegen 2050.

uitstoot halveren...... De ministers van Milieu van de G8-landen hebben vandaag/maandag een akkoord bereikt waarin de rijke landen het voorbeeld geven in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De landen willen tegen 2050 de uitstoot verminderen met 50%.
De ministers discussieerden drie dagen lang in het Japanse Kobe.
Vorig jaar waren de landen van de G8 in Duitsland akkoord gegaan om 'ernstig te onderzoeken' of de uitlaatgassen die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde, kunnen verminderd worden met 50 procent.
De landen van de G8 zijn de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk,Frankrijk, Italië Canada en Rusland.

15:10 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marslander Phoenix geland op Rode Planeet.

De Phoenix Mars Lander van de NASA is maandagochtend vroeg geland op de Rode Planeet. Om 1.53 uur Belgische tijd kwam de melding dat de onbemande sonde geland is op de noordelijke pool van onze buurplaneet.

26 mei Phoenix geland op marsDe 420 miljoen dollar kostende Phoenix werd op 4 augustus 2007 gelanceerd en moet op zoek gaan naar sporen van leven op Mars.
Tot nog toe zijn internationaal slechts 5 op 11 landingen op de planeet gelukt. Nooit gebeurde dat op de noordelijke pool waar bevroren water is.

 

15:02 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

77-jarige bereikt top van Mount Everest.

zo 25-05-08   Een 77-jarige Nepalees is de oudste bergbeklimmer ooit die de top van de Mount Everest heeft bereikt, de hoogste berg ter wereld. Het record stond tot nog toe op naam van een Japanse gepensioneerde leraar. Hij was 71 toen hij vorig jaar de Everest overwon.

 

mount everest

De 77- jarige Min Bahadur Sherchan verkeert in goede gezondheid. Maandag moet hij in principe opnieuw het basiskamp bereiken. De Japanner Katsusuke Yanagisawa was de houder van het vorige record.

 

EverestRoute

Tijdens het huidige klimseizoen werden al meerdere records gevestigd. Zo stond de 48 jarige Appa Sherpa vorige week voor de achttiende keer op de top van de Everest. Hij verbeterde daarmee zijn eigen record.

De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary stond in 1953 voor de eerrste keer op het "dak van de wereld", in het gezelschap van de sherpa Tenzing Norgay.

Hillary overleed vorig jaar op 88-jarige leeftijd. De Mount Everest 8.848 meter hoog, is al meer dan 3.000 keer bedwongen.

14:43 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-08

Tennis: Roland Garros zonder Justine Henin.

Vandaag zondag gaat Roland Garrros van start. Voor het eerst in vele jaren gebeurt dat zonder Justine Henin, die het toernooi vier keer op haar naam schreef.

25 mei als geepensioeneerde
"Het voelt wat vreemd aan om hier als jong gepensioeneerde te zijn, maar ik voel me goed".
Henin speelt dan wel niet meer, toch reisde ze af naar Parijs.
"Het doet me veel om terug te keren naar de plaats waar ik dromen gerealiseerd heb en enorme emoties beleed heb. Maar ik heb de pagina omgedraaid en kijk nu naar de toekomst. Nostalgie is nergens voor nodig".
"Ik heb geen nood aan om die emoties opnieuw te beleven. Ik zal ze nooit vergeten. Nu wil ik een gewoon leven met eenvoudig geluk. Maar tennis zal altijd mijn passie blijven".
 

 

20:45 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Om duizelig van te worden.

Torenhoog bedrag voor wolkenkrabber in NY.

Immobiliëncrisis, welke immobilieëncrisis? Een wolkenkrabber is New York is voor een recordbedrag van 2,9 miljard devaluerende dollars (nog steeds 1,84 miljard euro) verkocht, het hoogste bedrag ooit voor een kantoorgebouw in de VS. zo schrijft de krant New York Times.

wolkenkrabber new yorkDe krabber in kwestie is de General Motors building op de vermaarde Fith Avenue, dichtbij Central Park. Het gebouw uit 1968 is 215 meter hoog en telt vijftig verdiepingen. Het optrekje is ook toeristen niet onbekend: het herbergt een enorme speelgoedwinkel en de futuristische Apple-store, waarvan de glazen ingang meer dan een knipoog naar het Louvre in Parijs is. De huidige bezitter, de ondernemersfamilie Macklowe, besloot uit geldnood tot de verkoop. Het vorige record stond sinds 2006 op naam van een 41 verdiepingen hoog gebouw eventjes verderop op 5th Avenue, dat voor 1,8 miljard dollar (toen nog 1,4 miljard euro) van de hand ging.

 

20:36 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boeing 747 breekt in twee in Zaventem.

Omstreeks 13.30 uur is een vrachtvliegtuig van de baan geschoven en in tweeën gebroken.
25 mei boeing  zaventem
Het vliegtuig zou problemen gehad hebben om op te stijgen. De piloot probeerde het toestel terug aan de grond te krijgen maar tijdens dat manoeuvre raakte het vliegtuig van de baan met alle gevolgen van dien. Het provinciaal rampenplan werd onmiddellijk afgekondigd. De precieze oorzaak  van de onderbroken takeoff is nog niet duidelijk. Een expert van het parket is ter plaatse.
Het betreft een Boeing 747 van Kalitta Air, een maatschappij die enkele keren per week op Zaventem vliegt. Er waren vijf bemanningsleden aan boord, waarvan vier licht gewond raakten. De bestemming was Bahrein. Het toestel maakte een diplomatieke vlucht.

20:25 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wist u....

Eerste vleermuizen hebben al jongen.

 

vleermuizen..... De vrouwtjes meervleermuizen hebben zichzelf vroeg zwanger gemaakt dit jaar.!?

 

20:15 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-08

Laatste week zeer zonnige mei......

13-Button_Weer....... begint met buien.
Na een aantal droge dagen volgen komende week een aantal buien met lokaal veel water. De neerslagtekorten blijven echter groot, vooral omdat het weer zich na de buien snel herstelt.
Het wordt zelfs nog warmer zodat mei als zeer warm de boeken ingaat. Agripress.
 
 

20:36 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britse minister houdt voedseltop wegens prijzen.

18185De Britse minister van financiën Allistar Darling heeft de National Farmers Union en de bazen van de grote supermarkten bij zich ontboden voor spoedoverleg over de hoge voedselpijzen.

 

12-les_ch32Varken jaarlijks goed voor een miljard kilogram vlees.

Hoewel de groei niet meer ontzettend groot is, blijven de Belgische slachthuizen steeds meer omzet maken in aantallen en kilo's.

20:28 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijna breuk tussen België en Congo.

" We zitten dicht bij een breuk in de diplomatieke relaties tussen de Democratische Republiek van Congo en België". Dat zegt een Congolese diplomatieke bron.

Karel De Gucht.

Minister van buitenlandse Zaken Karel De Gucht.

De Congolese ambassadeur is uit Brussel teruggeroepen na uitspraken van Karel De Gucht.

_24_kabile_2 congo  democratische reopubliek

De Congolese president Joseph Kabila is voorstander van een breuk tussen de relaties, zegt de diplomatieke bron, die anoniem wil blijven. Uiteindelijk heeft de Congolese ministerraad vrijdag beslist om de ambassadeur in Brussel, Jean-Pierre Mutamba Tshampanga, terug te trekken. Mutamba is intussen al teruggekeerd in Kinshasa, aldus de bron.

Voorts heeft de Congolese minister van Buitenlandse Zaken, Antipas Mbusa Nyamwisi, gevraagd om de Belgische consultaten in Congo, in Lumbumbashi en Bukavu, te sluiten. Er zou een brief van de congolese regering onderweg zijn naar de Belgische regering om officieel te protesteren.

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken neemt nota van die berichten en wacht op een officieel bericht van Kinsha alvorens te reageren.

De Congolese machthebbers zijn zichtbaar geïrresteerd door een recente verklaring van de Belgische minister van Buitenlandse Zaken. Karel De Gucht zou, volgens enkele Congolese kranten, deze week in China gezegd hebben "dat België een moreel recht heeft op Congo". die verklaringen zijn voor de Congolese regering onaanvaardbaar , schrijven diverse Congolese kranten.

20:16 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-08

Ban-ki-Moon de grote baas VN bemiddelt.

 
Ban-Ki-Moon secretaris-Generaal van de VN brengt Myanmar tot rede.
 
ban_ki_moon secr. generaal VN

Myanmar heeft vandaag vrijdag aanvaard alle hulpverleners in het land toe te laten. Myanmar laat alle hulpmiddelen toe.

20:20 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Planeet Jupiter krijgt derde rode vlek...

 

... dat heeft de ruimtetelescoop Hubble opgemerkt.

 

planeet Jupiter rode vlek

De reus in ons zonnestelsel heeft niet alleen de bekende Grote Rode Vlek maar ook een jongere neef, de Rode Vlek Junior.

De Hubble heeft nu opgemerkt dat er een derde exemplaar in de maak is in de atmosfeer van de gasgigant.

 

rode vlek jupiter

Bekende Grote Rode Vlek.

Volgens de sterrenkundigen is dat het gevolg van een klimaatsverandering op de planeet. Daardoor ontstaan hevige stormen die puin tot boven het wolkendek voeren.

De grote wervelstorm, de befaamde Grote Rode Vlek, is al 200 tot 350 jaar oud. De Rode Vlek Junior is in 2006 ontdekt. Nummer drie is nog duidelijk kleiner dan de twee andere vlekken. Tevoren was het een ovale witte vlam.

De kleurverandering wijst erop dat deze storm enorm krachtig is en materiaal van diep in het wolkendek naar boven rukt. Daar leidt de ultraviolette straling van de zon via een nog onbekende scheikundige reactie tot de karakteristieke rode kleur.

 

20:06 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Moed nodig om evenwicht begroting te behouden.

Minister van BegrotingEr zal de komende weken politieke moed nodig zijn om het evenwicht op de begroting te behouden. Dat heeft premier Leterme in de Kamer verklaard in zijn repliek op het begrotinsdebat.

Met het oog op de begrotingscontrole erkende de eerste minister dat de economische toestand zodanig is gewijzigd dat daar rekening mee moet worden gehouden. Hij wees erop dat de regering nu al een voorzichtig budgettair beleid voert en bijvoorbeeld een provisie heeft aangelegd voor de indexering van de lonen. De benuttingsraad ligt ook niet hoger dan de vorige jaren, voegde de premier aan toe. Leterme zei vast te stellen dat tijdens het debat wel veel voorstellen gelanceerd werden voor meer uitgaven, maar dat er weinig creativiteit te bespeuren viel rond mogelijke besparingen. "Er zal komende weken politieke moed nodig zijn om de begroting in evenwicht te houden. Heel de meerderheid is evenwel van plan dit evenwicht te realiseren", verklaarde de premier.

19:52 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-08

Kardinaal Danneels dient zijn ontslag in.

do 22-05-08  Kardinaal Godfried Danneels heeft officieel zijn ontslag ingediend als aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

 

1678517085  ontslag

Dat is de gebruikelijke procedure op 75-jarige leeftijd.

De ontslagbrief is via de pauselijke nuntius naar Rome gestuurd. Als het ontslag aanvaard wordt, start een lange procedure voor de opvolging. Tot er een opvolger is gevonden, blijft Danneels wel aartsbisschop.

 

20:05 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Ik deed het voor de paarden, niet voor een cadeau'

22594De 14 jarige Shanice Coucke zal altijd een bijzonder plaatsje hebben in het hart van topruiter Jean-Claude Vangeenberghe. Ze redde zondagmiddag tien paarden toen brand uitbrak in zijn stallen bij de woning van zijn ouders in de Warandestraat in Moorsele.

19:58 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |