31-01-07

Aardappelen, groenten én vis.

2007-aagripress_WorldRusland: 54,1 mln ton groenten en aardappelen geoogst in 2006.

Hoewel het Russische aardappelareaal in 2006  4% kleiner was dan het jaar ervoor, lag de oogst toch 3% hoger. Deze stijging is toe te schrijven aan een verdere intensivering van de productie en de verder concentratie van de aardappelteelt bij gespecialiseerde telers. Hierdoor is de opbrengst per hectare toegenomen. De afgelopen tien jaar is het Russische areaal met 10% afgenomen, terwijl de productie in dezelfde periode met 12% is toegenomen. De oogst van groenten is in 2006 eveneens met 3% toegenomen. Net als bij aardappelen is de toegenomen productie vooral te wijten aan hogere gemiddelde opbrengst per hectare. De afgelopen tien jaar is de groentenproductie met ruim 35% toegenomen. De gemiddelde opbrengst per hectare is in dezelfde periode met 22-25% toegenomen.

 

43-vis_bewegend

De Europese Unie gaat de tonijnvangst met 20% verminderen.

Vertegenwoordigers van de EU hebben na drie dagen een afspraak gemaakt met de Japanse regering. In Europa wordt de tonijn het meest gevist. Japan is dan weer de grootste consument van tonijn. Meer dan de helft van de tonijnvangst is bestemd voor Japan.

Als de visvoorraden de komende jaren niet stijgen, kunnen de quota nog strenger worden.

21:02 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Her en der.

N_060217_audiA3_bWie braaf is krijgt lekkers.... die stout is de roe.

Hier werd koud en warm geblazen!

Braaf blijven is de boodschap op lange termijn.

 

landbouw  in nieuw perspectiefWarm warmer het warmst!

Januari 2007  keldert het vorige gemiddelde record wat betreft de gemiddelde temperatuur. De hoogste gemiddelde temperatuur ooit voor een maand januari bedroeg in Ukkel 6,9 graden en werd opgetekend in 1834, een jaar na het starten van deze stelselmatige waarnemingen. De gemiddelde temperatuur voor januari bedraagt 7,2 graden. De warme maand januari volgt op de warme maand december. Twee records na mekaar.... ook dat is zeer uitzonderlijk.

ezels op reis

Nog een record!

Het aantal toeristen wereldwijd in 2006 berijkte ongeveer 842 miljoen. Dat is een stijging van 4,5 pct tegenover 2005.

Dat maakte de World Tourism Organisation  UNWTO bekend in Madrid. Voor 2007 voorspelt de organisatie een wereldwijde toename met 4 pct van het toerisme. In het Afrikaanse continent steeg het aantal het sterkst met 8 pct.

In de Magreb-landen steeg hun aantal met 6 pct en in de landen ten zuiden van de Sahara zelfs met 9 pct. Afrika was weeral een van de meest dynamische gebieden,  aldus de UNWTO. Deze cijfers bevestigen globaal een kleine vertraging in de enorme groei van de laatste twee jaar.

Na een kleine achteruitgang van 1,2 pct in 2003, die veroorzaakt werd door de start van de oorlog in Irak, steeg het aantal toeristen in 2004 en 2005 met 10 pct.

20:44 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heel sportief.....van jongsaf aan.

 

 Mijn papa is wereldkampioen liet deze tweeling weten.

 

SIB_070129_VerveckenTweeling_b

 

Erwin Vervecken mag heel fier zijn met zijn kampioenen!

 

 

 

20:17 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-07

Weetjes.

wistu(1)De belangrijkste camera van Hubble-ruimtetelesscoop is er afgelopen weekeinde voor de derde keer in minder dan een jaar tijd mee opgehouden. Tweederde van de capaciteit zal waarschijnlijk voorgoed onbruikbaar blijven, zo meldt NASA op maandag.

We vinden het natuurlijk heel jammer gezien de populariteit van deze camera onder astronomen, doch de Hubble is een zeer solide telescoop die nog heel wat wetenschappelijke capaciteit heeft aldus woordvoerder Preston Burch. De desbetreffende camera ACS Advanced Camera for Survey, werd in 2002 tijdens een Amerikaanse onderhoudsmissie geïnstalleerd.

 

12-les_ch32EU wordt netto-exporteur van mais en oliezaden.

De toetreding van Roemenië en Bulgarije leidt binnen vijf jaar tot een einde aan de tekorten van mais en oliezaden in de Europese Unie en mogelijks zelfs tot een overschot. De twee landen beschikken samen over bijna 40 pct van zowel het Europese maïs- als zonnebloemenareaal. Dat blijkt uit een onderzoek van Rabobank. De verwachting is dat de productie in Roemenië en Bulgarije de komende jaren onder invloed van de toetreding zal toenemen. Omdat de nieuwe lidstaten op het gebied van maïs nu voor Europese prijzen kunnen produceren, houden zij meer geld over om te investeren in bv. beter zaaizaad of gewasbeschermingsmiddelen van hogere kwaliteit. Dat effect trad eerder op bij Polen en Hongarije.

De productie van oliezaad neemt volgens Rabobank toe onder invloed van het beleid van Brussel ten aanzien van biobrandstoffen. De Europese Unie wil dat alle lidstaten in 2010 minimaal 5,75 pct aan schone brandstoffen bijmengen. Voor boeren in Roemenië en Bulgarije, die respectievelijk 26 en 13 pct van het Europees areaal voor zonnebloemen voor hun rekening nemen, biedt dat grote kansen.

 

12-les_ch32

WTO en Ontwikkelingslanden.

Liberalisering van de wereldhandel in industriële producten is in het belang van de ontwikkelingslanden. Bij de handel in agrarische producten ligt het wat gecompliceerder. De effecten lopen uiteen afhankelijk van de regio en de aard van het product. Bovendien werkt liberalisering voor de stedelijke consumenten in de ontwikkelingslanden anders uit dan voor boeren op het platteland.

In het WTO-overleg vormt het landbouwhoofdstuk regelmatig een struikelblok. Hoeveel belang hebben de ontwikkelingslanden vanuit economisch oogpunt eigenlijk bij meer vrijhandel op agrarisch gebied?

Het LEI-rapport Diversity of impact; Agricultural trade liberalisation, Poverty and Development  brengt een heel waaier aan effecten van een dergelijke liberalisering in kaart. Doordat de effecten sterk variëren, afhankelijk van de omstandigheden en betrokken groepen, valt er geen éénduidige conclusie te trekken die voor alle partijen geldt.

21:42 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

S P O R T .

Poolse paus "ontsnapte" vaak om in het geheim te gaan skiën. 

 

"Mijn leven met Karol" in het onlangs verschenen boek schrijft

N_070129_StanislawDziwisz_m_b boek ;mijn leven met karol kardinaal Stanislaw Dziwisz, die veertig jaar lang  de persoonlijke secretaris van Karol Woityla was, dat paus Johannes Paulus in het begin van zijn pontificaat maar moeilijk kon wennen aan het pauselijke protocol.

Karol snakte naar lichaamsbeweging en ontsnapte vaak met drie Poolse vrienden, voor een dagtrip naar de bergen .De eerste keer ontsnapte hij in 1981 op Castelgandolfo, het pauselijke buitenverblijf bij het Meer van Albano. Volgens Stanislaw  had Karol zich verstopt in de auto van priester Jozef Kowalczyk,  de huidige nuntius in Polen. Aan het stuur zat Kowalczyk en naast hem zat priester Tadeusz Rakoczy. Toen ze voorbij de wacht kwamen, sloeg Rakoczy een krant open om er de paus achter te verbergen.

Tijdens vele andere geheime uitstapjes gedroeg de paus zich als een gewone skiër. Voor de piste en de lift droeg hij een pasje. "Hij stond gewoon in de rij tussen anderen. Uit veiligheidsvoorzorg stond er wel een van ons voor hem en een ander achter hem", schrijft Dziwisz.

20:59 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-07

 

v_youthhasnoage_small

  

                                     

v_youthisthegiftofnature_small

 

 

v_theolderthefiddler_small

 

 

 

sneeuwklokjes

15:33 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-07

Omgekeerd weersverschijnsel alom.

NIB_070126_SpanjeSneeuw_b  hondje 27 januari 2007     Winterkou in Spanje..... waar het normaal Lente-warm is...Dit hondje trekt er zich niets van aan én geniet met volle teugen.

 

NIB_070127_bloemen_b  bloesem pruimenboom

Lente-warm in Tokio..... waar het nu normaal winterkoud is.

Ook deze  'bij'  stoort zich niet.

20:15 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schapen en nog eens schapen.

schapen nieuw zeelandNieuw -Zeeland krijgt Nationale Lammerendag.

 

Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft 15 februari uitgeroepen tot Nationale Lammerendag.

 

nieuw Zeeland

Op die datum

werd 125 jaar geleden voor het eerst diepvriesschapenvlees geëxporteerd naar London. Dit meldt de Britse krant The Times. Nieuw-Zeeland telt 60 miljoen schapen op 4 miljoen inwoners.

20:06 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ziekenhuis perikelen.

ziekenhuisscharen

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen wil dat de overheid iedereen vergoedt die vrijwillig een nier afstaat.

 

N_070128_orgaandonor_v

Volgens de heer Vankrunkelsven is 'Vergoeding voor donor niet verantwoord'. Door aan orgaandonatie een vergoeding te verbinden , riskeer je dat vooral mensen die het financieel moeilijk hebben, net om die reden een nier of een deel van een ander orgaan zullen afstaan. Daarbij ontstaat een situatie dat het armere deel bevolking organen afstaat voor het rijkere deel bevolking. Dat is een heel ongezonde situatie en is betaling uit den boze, aldus Vankrunkelsven.

 

12-les_ch32

Een Indonesisch ziekenhuis heeft een pasgeboren baby drie weken gegijzeld omdat haar ouders de rekening niet konden betalen. Na tussenkomst van de sociale dienst heeft het ziekenhuis de baby dan toch aan de ouders gegeven.

De vrouw was bevallen op 21 december. Op 2 januari mocht ze naar huis. Haar man een arme bestuurder van een taxifiets en zij konden hélaas de rekening van 300 euro niet betalen. Nadat ambtenaren van de sociale dienst weet hadden hiervan, verplichtten ze het ziekenhuis de baby terug te geven. In Indonesië gebeuren zulke feiten vaker. Volgens de dienst Kinderbescherming zouden er zelfs 280 baby's nooit aan hun ouders teruggegeven zijn.!?

 

12-les_ch32

Belgische toeristen gewond in Duitsland.

Bij een ongeluk met een Belgische bus in Duitsland zijn zeven Belgische toeristen ernstig gewond geraakt. Dertig andere passagiers liepen lichte verwondingen op. Het ongeluk gebeurde deze morgen rond 4 u. op de snelweg A3 Marktheidenfeld, tussen Würzburg en Franfurt. De Belgische bus bracht toeristen van een Skivantie terug.

19:51 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Er wordt opnieuw gewerkt.

N_061124_vwAudiM_p-20061125-164458Op maandag 29 januari wordt het werk hervat.

"Acties zoals donderdag en vrijdag passen helemaal niet in de Duitse mentaliteit van de experts VW en Audi Directie".

Het vertrouwen van de Duitse Directie kreeg een flinke knauw in de fabriek in Vorst.

19:20 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 Hoogspringen.

S_070127_HighJump_Hellebaut1_vza 27-01-07   Tia Hellebaut wint het Golden High Jump Gala in het zuidpaleis in Brussel. Ze stelt haar eigen Belgisch  indoorrecord hoogspringen scherper. Tia Hellebaut won met een sprong over twee meter.

19:07 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 Wielrennen: Veldrijden.

 

S_070128_WK_VerveckenWint_bErwin Vervecken wint derde wereldtitel veldrijden in Hooglede-Gits.

 

S_070128_WK_VerveckenAlbert_bKoning Albert reikte hem de medaille uit.

19:00 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 Tennis.

S_070128_AO_Federer_Buigt_a-20070128-124500Roger Federer (Zwitser) wint zijn derde Australian-Open. Hij buigt nederig voor het applaus.

 

S_070128_AO_Federer_Kust_Beker_b-20070128-125138

Hij is gewoon, doch niet zo gewoon, de beste mannen- tennisser ter wereld.

 

 

 

 

18:53 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-07

Serena Williams wint Australian Open.

S_070127_AO_Serena_wint_b-20070127-050100 jan27Een dolgelukkige Serena Williams(Amerikaanse) won voor de derde keer de Australian Open. Ze versloeg

 

S_070127_AO_Sjarapova_teleur_b-20070127-051858

de diep teleurgestelde Maria Sharapova (Russische) in de finale met twee sets 6-1 en 6-2.

 

S_070127_AO_Serena_net_sharapova

Het is de achtste titel in een Grand slam van de jongste van de Williams' zussen. Slechts nummer 81 op de wereldranking, won Serena zaterdag haar eerste toernooi sinds twee jaar. Ze stijgt nu meteen naar nummer 14 in het klassement. Voor het eerste reekshoofd, de 10 jarige Sharapova, was het de eerste Russische die in de finale van de Australian Open stond. Alhoewel verzekerd van haar nummer 1 plaats op de WTA-ranking slaagde Sharapova er toch niet in om haar derde Grand Slamzege te halen. Maria Sharapova was erg teleurgesteld.

16:18 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-07

Ere wie ere toekomt.

 

Frankrijk brengt nationale hulde aan Priester Abbé Pierre.

 

N_070126_AbbePierre_b  1

 

Frankrijk heeft vrijdag afscheid genomen van Abbé Pierre, de apostel van de daklozen, die maandag op 94-jarige leeftijd gestorven is. De begrafenis in de Notre-Dame van Parijs werd bijgewoond door president Jacques Chirac en tal van hooggeplaatste personen.

Premier Dominique de Villepin, het praktisch voltallig kabinet en mensen uit de culturele wereld en het verenigingsleven woonden naast leden van de Emmaüs-beweging en tal van zielsgenoten de plechtigheid bij die werd voorgegaan door de aartsbisschop van Parijs, mgr. André Vingt-Trois. De viering begon om 11.10 uur, tien minuten later dan voorzien. Toen het stoffelijk overschot van Abbé Pierre de kathedraal werd binnengedragen door drie familieleden en de leden van de Emmaüs-beweging, klonk een ere-applaus voor het rijke leven van deze geestelijke.

 

N_070126_AbbePierre-6_b 3

Buiten trotseerde nog een menigte van ongeveer 2.500 mensen de vrieskou om de dienst op twee grote schermen te kunnen volgen. De begrafenisplechtigheid werd rechtstreeks uitgezonden op de Franse televisiezenders.

 

N_070122_AbbePierre-20070122- 2

 

Priester Abbé Pierre: GROOT in eenvoud.

Abbé Pierre is vrijdagnamiddag tijdens een intieme plechtigheid, zoals hij het had gevraagd begraven in Esteville een dorp in Normandië.

20:23 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NAVO-vergadering in Brussel.

 Veel geld voor Afghanistan.

 

N_070126_DeGuchtRice_bDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice meldt bij het begin van de vergadering: " De Verenigde Staten maken de komende twee jaar acht miljard dollar vrij voor Afghanistan".

De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten zijn vandaag in Brussel bijeengekomen om de situatie in Afghanistan te bespreken. 

De Europese Unie deed ook haar bijdrage. Ze geeft 600 miljoen euro voor civiele en humanitaire projecten in Afghanistan.

Dat geld moet dienen voor de heropbouw van het land en voor de versterking van de Afghaanse veiligheidsdiensten. Navo-secretaris-generaal  Jaap de Hoop Scheffer benadrukte dat de hulp dringend nodig is. De rebellen van de Taliban zijn grotendeels verdreven in het land, maar de bevolking lijdt onder de armoede. Er is geen concrete militaire toezegging.

20:06 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geneeskunde..... wanneer én op welk tijdstip?

N_061123_dokterVoorschriftM-20061123-091854Door problemen bij Speos, de leverancier van dokterbriefjes, zitten heel wat artsen door hun voorraad heen. Sommige dokters hebben hun praktijk zelfs tijdelijk gesloten.

..... Vreemd! 

Geen doktersbriefjes..... geen hulp?

Is dit nu beschaafde moderne geneeskunde?

 

19:48 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie braaf is krijgt lekkers, die stout is de roe...?

N_060321_SchoolRokjes_aJapan wil opnieuw lichte lijfstraffen invoeren op school. Er moet opnieuw meer dicipline komen op school, vindt de Japanse premier Shinzo Abe.

De premier vindt dat het Japanse onderwijs verloedert. Als symptonen daarvan ziet hij het gebrek aan discipline en vaderlandsliefde en de achteruitgang van het leerniveau.

 

k_volkswagenvorst2_b_180x120

Directie vreest voor overlevingskansen.

26-01-07   Bij Volkswagen Vorst zijn de werknemers de tweede dag van hun stakingsactie ingegaan. De directie vreest met de nieuwe staking voor de overlevingskansen van het bedrijf.

Volgens premier Guy Verhofstadt spelen de stakers met vuur.

19:35 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-07

Austalian-Open: Clijsters verliest in halve finale.

 

De Russische Maria Sharapova, eerste reekshoofd, heeft Kim Clijsters, vierde reekshoofd, vandaag donderdag  in de halve finale van de Australian-Open  verslagen in twee sets. Het werd 6-4 en 6-2.

 

Sharapova-clijsters

 

clijsters

 

Jammer...... dit hoort ook bij Sport.

20:02 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-01-07

 

 

.......

 

johan Museeuw bekent

 

20:56 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

 

.... zonder woorden.

 

Bush vraagt steun irak

 

20:54 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

 

Een koning van vlees en bloed.

 

koning albert

 

20:51 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koning Winter en winterkoning terug.

winterkoning seeuwpoppenOost -Europa kreunt onder winterweer.

Na een opvallend zacht begin van de winter trekt sinds dinsdagnamiddag een hevige sneeuwbui over het oosten van Europa. De zware winterse neerslag zorgt vandaag woensdag voor chaos op luchthavens, geblokkeerde snelwegen en immense stroompannes.

winterkoninkje

In Frankrijk zaten 100.000 gezinnen zonder stroom, raakten 1.000 vrachtwagens ingesneeuwd en 6.000 automobilisten reden zich vast.

In de Duitse staten Beieren en Baden-Wurttemberg zijn reeds drie mensen overleden  door het winterweer.

Op de Oostenrijkse wegen raakten 300 vrachtwagens ingesneeuwd en veroorzaakten een file van 8 km. in het westen van Karinthië.

De luchthavens van Praag en Stuttgart moesten woensdagavond noodgedwongen de deuren sluiten.

In het Noorden van Spanje is het woensdag ook beginnen sneeuwen. Tientallen bergpassen in Navarra, Baskenland en Cantabrië zijn afgesloten en er kwamen  al  minstens drie mensen om het leven.

Ook bij ons was het deze morgen  helemaal toegesneeuwd. Ongerept mooi wit, dat wel doch het was opletten geblazen op de wegen.

Hoelang houdt koning Winter Europa in zijn greep?

 

20:43 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouw in Europa

SpanjeSpanje verliest in zes jaar 800.000 agrarische bedrijven.

Het aantal agrarische bedrijven is er de afgelopen zes jaar met 40 procent afgenomen. Dit meldt het Spaanse Nationale Instituut voor Statistiek.

In 1999 telde het land 1,8 miljoen boerenbedrijven. Zes jaar later waren daar nog amper 1 miljoen van over. Tegenover deze forse daling staat een lichte toename van de gemiddelde bedrijfsgrootte. In de landbouw groeide het areaal per bedrijf met 4,3 procent naar 23,03 hectare.

In de veeteelt laat vooral de varkenshouderij een sterke tendens naar concentratie zien. Hier daalde het aantal bedrijven van 218.000 naar 115.000. Het aantal varkens bleef constant op 22 miljoen.

 

duitsland

Duitse minister wil af van boertje pesten.

Geen torenhoge boetes meer voor het verlies van bijvoorbeeld een oormerk.

Dat is een van de zaken die Duits landbouwminister Horst Seehofer voor ogen staat bij het dichter bij de boer brengen van het landbouwbeleid. Hij zei dit dinsdag in een toelichting van het Duitse voorzittersprogramma in het Europese Parlement.

Volgens Seehofer is de Europese bureaucratie op landbouwgebied soms zo doorgeslagen dat je kunt spreken van boertje pesten. Het beleid moet daarom simpeler en acceptabeler. De vereenvoudiging wil hij beginnen bij cross-compliance, waarbij boeren moeten voldoen aan allerlei milieu- en andere voorwaarden in ruil voor EU-premies.

 

51-eu_wapper

Europees landbouwcommissaris Mevrouw Marian Fisher Boel heeft het einde van de melkquota aangekondigd. Tijdens een ontmoeting met de top van de Europese  zuivelindustrie stelde ze onomwonden dat de melkquota uiterlijk in 2015 verdwenen zijn.

Het is voor het eerst dat Fisher Boel zo duidelijk is over het einde van de quotering. De Europese landbouwcommissaris heeft het afgelopen half jaar wel regelmatig de suggesties gewekt dat de quota geleidelijk verdwijnen. Niettemin gingen diverse boerenbonden er nog van uit dat de quotering ook nog na 2015 zou blijven.

"Het belangrijkste punt voor mij op dit moment is mijn visie duidelijk maken: de melkquota moeten na 2015 niet een nieuwe levensduur krijgen", aldus Fisher Boel.

Om de overgang naar quotumloos  tijdperk te versoepelen oveweegt overweegt de landbouwcommissaris de quota de komende jaren te verruimen.

 

 

20:04 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Australian-Open: Kim Clijsters halve finaliste.

S_070124_AO_Clijsters_Blij_META_hingis24-01-07    Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian-Open. De als, vierde geplaatste Limburgse rekende in drie sets af met

S_070124_AO_hingis_META_a-20070124-054344

de Zwitserse Martina Hingis, het zesde reekshoofd, in Melbourne.

Clijsters zegevierde met 3-6, 6-4, 6-3.

In de halve finales treft ze nu de Russin Maria Sharapova, het eerste reekshoofd.

 

 

 

 

12-les_ch32

SIB_061112_Masters_Henin_wint-20061112-212604

Justine Henin.... terug van weggeweest.

Justine start haar seizoen met het WTA-toernooi van Parijs (600.000dollar), dat maandag 5 februari van start gaat. Dat meldde de 24-jarige tennisster dinsdag in een persbericht.

19:44 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-07

Weetjes.

wistu(1)Belgen weten weinig af van hun organen.

Zo denkt bijvoorbeeld een derde van de bevolking dat ze over twee in plaats van vier hartkleppen beschikt. Slechts een derde weet ook dat suikers de belangrijkste brandstof voor de hersenen vormen. Bijna de helft denkt dat het eiwitten zijn. Ook weet maar drie op de tien Belgen dat migraine ontstaat door een uitzetting van de bloedvaten in plaats van door vernauwing. Vierenveertig procent van de Belgen weet dat een volwassen hart gemiddeld 70 ml bloed per hartslag in de hoofdslagader pompt. Eén op drie gaat ervan uit dat het een liter zou zijn. Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral de kennis van organen in de buikholte te wensen over laat. Twintig procent van de Belgen weet dat gal een product van de lever is en niet in de galblaas wordt aangemaakt. Vier van de tien Belgen dachten dat de dunne darm tien meter lang is, terwijl die slechts een lengte heeft van vijf meter.

Wist u dat Belgen zo weinig weten over hun organen?

 

12-les_ch32Belgïe tweede op wereldbeker banketbakkerij in Lyon.

België is maandag in het Franse Lyon tweede geworden op de tiende Wereldbeker banketbakkerij. Japan won de tien uur durende competitie waarvoor twintig landen inschreven.

De deelnemers moesten zich dit jaar buigen over nagerechten met chocolade, geglaceerde fruitdesserten, een dessertbord en een ijsscultuur. Het trio Pol Schepper (chocolade), Dominiek Vandermeulen (suiker) en Thierry Wynant legden beslag op de zilveren medaille, goed voor een cheque van 7.000 euro. De zege was weggelegd voor de Japanse patissiers Yukio Ichikawa, Toshimi Fujimoto en Kazuya Nagata, die een cheque kregen van 12.000 euro. De Italianen werden derde en ontvingen 4.000 euro. Titelhouder Frankrijk mocht dit jaar niet mee doen.

20:14 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-07

Eérste vrouwelijke president van de VS?

 

3  hilary clinton strijdt voor Witte Huis

 

15:02 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rusland belooft betrouwbare energieleverancier te blijven.

N_070121_PutinMerkelM_bRusland wil  voor zijn klanten een betrouwbare energieleverancier zijn. Maar de tijd van de geschenken is voorbij. Die boodschap bracht de Russische president Vladimir Poetin na een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de Zuid-Russische badstad Sotchi. klik op de foto.

Merkel kaartte daar het probleem aan van de onvoorspelbaarheid van de Russische energieleveranties. Dat probleem werd twee weken nog eens scherp gesteld toen Rusland voor korte tijd de olieleveringen stopzette via een pijplijn die door Wit-Rusland loopt. De stopzetting kwam er na een conflict met Wit-Rusland. Dat land weigerde aanvankelijk een door Rusland besliste prijsverhoging te aanvaarden.

14:57 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Passagier aan boord geweigerd wegens tekst op T-shirt.

Qantas(AirNikon)AEen Australiër gaat een klacht indienen tegen luchtvaartmaatschappij Qantas omdat hij werd geweigerd op een vlucht vanwege tekst op zijn T-shirt. Allen Jasson (55 jaar) mocht niet mee op een Qantas-vlucht van London naar Melbourne omdat hij een T-shirt droeg waarop het gezicht van George W. Bush te zien was, met de tekst " Terrorist Nummer 1". De man vindt dat zijn vrijheid van meningsuiting is geschonden. Qantas heeft gezegd dat ik een andere vlucht kon nemen als ik een ander T-shirt zou aantrekken. Maar dat doe ik niet zo luidt het. Een woordvoerder van Qantas heeft verklaard dat de maatschappij zich het recht voorbehoudt personen aan boord te weigeren als die kleding dragen met een tekst die klanten kan beledigen of een bedreiging kan vormen voor de veiligheid aan boord.

14:43 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Australian Open: Kim Clijsters naar de kwartfinales .

S_070122_AO_Clijsters_return_a-20070122-044734

ma 22-01-07    Clijsters bereikt de kwartfinales van de Australian Open. Ze wint van

S_070122_AO_Clijsters_Net_b-20070122-052332Daniela Hantuchova met 6-1 en 7-5.

In de kwartfinales neemt Kim Clijsters het op tegen Martina Hingis.

 

14:30 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |